Google декларираха амбиция за по-ефективна борба с нелигитимното съдържание, която

...
Google декларираха амбиция за по-ефективна борба с нелигитимното съдържание, която
Коментари Харесай

Google започва да ограничава достъпа до някои файлове в Drive

Google заявиха упоритост за по-ефективна битка с нелигитимното наличие, която ще ограничи достъпа до файловете от сходен вид в облачното им вместилище Drive. Това беше оповестено в обява от тази седмица в един от блоговете на компанията. Става дума за наличие, което влиза в несъгласие с политиката за прилагане на услугите на Гугъл и програмата им за попречване на злоупотребата с техните правила.

Въпросните файлове ще бъдат маркирани по специфичен метод от Гугъл и въпреки че те ще могат да бъдат достигани от притежателите им, те няма да могат да бъдат споделяни и достъпа им до тях, с изключение на на техния притежател ще бъде неразрешен.

„Това ще помогне на притежателите на файлове в Гугъл Drive да се осведомят в цялост за статута на наличието им, до момента в който в това време се уверяваме, че потребителите са предпазени от неразрешено съдържание“, Гугъл.

Това, което се засяга под нелигитимно наличие включва неща, като злотворен код и свързани с киберпрестъпни дейности материали, език на омразата и наличие, което може да навреди на деца, както и такова с очебийно полов темперамент. „Трябва да спрем нарушаванията, които заплашват спсобността ни да предлагаме тези услуги и призоваваме всеки, който е съпричастен към политиките ни да ни помогне да реализираме тази цел. След като бъдем известени за евентуално нарушение на политиките ни, ние може да прегледаме наличието и да предприемем дейности, които включват ограничаване на достъпа до това наличие, премахването му или прекратяването на достъпа на потребителя до продуктите на Google“, гласи част от различен документ, описващ политиките на Гугъл. Както акцентират от Techradar, базирайки се на въпросните политики, компанията ще прави изключения в някои случаи, като да вземем за пример такива, в които наличието се употребява за научни, документални, просветителни или артистични цели. Запитани по отношение на коментар във връзка с въведените през тази седмица промени за потребителите на Гугъл Drive, от компанията декларират:

„В Гугъл Drive работим непрекъснато, с цел да опазим сигурността и сигурността на потребителите ни и обществото, до момента в който в това време почитаме правото им на конфиденциалност. Подобно и на метода, по който пазим потребителите на GMail от фишинг офанзиви и зловредни стратегии, въвеждането на същите тези отбрани в Гугъл Drive се явява от изключителна значимост, с цел да сме уверени, че Drive остава допустимо най-сигурен за всички“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР