Google Chrome вече обяви война на досадните реклами и на

...
Google Chrome вече обяви война на досадните реклами и на
Коментари Харесай

Chrome скоро ще ви предпазва от нежелани препратки в сайтовете

Гугъл Chrome към този момент разгласи война на досадните реклами и на автоматизираното възпроизвеждане на видео , а в този момент браузърът е на път да се оправи с още една скука при сърфирането в мрежата: нежеланите препратки , които уеб страниците вършат.

Гугъл разкри, че едно на всеки пет недоволства от потребителите на Chrome за десктоп е точно срещането на някакъв тип нежелано наличие, до което са стигнали, откакто уебсайт ги е препратил там. Поради това, компанията разгласи, че ще вземе ограничения, с цел да се оправи с сходно заблуждаващо държание, чиято цел е съзнателно да подвежда потребителите.

От 2018 година Гугъл Chrome ще се опита да блокира всичко, което може да ви отклони от правия път – скрити линкове , маскирани като други бутони; транспарантни менюта , които улавят всяко кликване и ви препращат към други табове; или просто изненадващи препратки , появяващи се от нищото.

С стартирането на Гугъл Chrome 65 през март 2018 година целият набор от клопки би трябвало да бъде блокиран.

Целта е да се обезпечи равномерен преход от една към друга страница като се избегне нежеланото препращане и спомагателни отваряния, само че се резервира наличието, от което потребителите идват.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР