Google анонсираха своята многостранна дигитална новинарска инициатива (digital news initiative

...
Google анонсираха своята многостранна дигитална новинарска инициатива (digital news initiative
Коментари Харесай

Google инвестира над 300 млн. долара в партньорства с медии по цял свят

Google анонсираха своята многостранна цифрова новинарска самодейност (digital news initiative – DNI), която бизнес шефът Филип Шиндлер разказа като метод да свърже активността на компанията с журналистическата промишленост.
Според Гугъл DNI е фокусирана върху три съществени цели – да укрепи качеството на публицистиката, да поддържа устойчиви бизнес модели и даде опция на новинарските редакции посредством софтуерни нововъведения . За реализирането на тази самодейност от софтуерния колос са заделили сумата от 300 милиона $ , която ще се разпредели в границите на 3 години за планове, свързани с публицистиката .
По време на публично събитие в Ню Йорк, Шиндлер съобщи, че " нашата цел е по своята същина обвързвана с вашия бизнес ". Той добави, че Гугъл има " две ясни бизнес начинания ", с които да поддържа висококачествената публицистика.
" Първо, по своята природа, [Google search] зависи от по-отвореното уеб пространство и зависи от отворения достъп до информация, а това от своя страна явно изисква по-висококачествена информация. И второ – рекламният DoubleClick бизнес на Гугъл е ориентиран най-много към шерване на приходите със съответните издатели. Само през 2017 гпдома са разпределени над 12,6 милиарда $ по този метод ", сподели Шиндлер.
Според специалисти от Софтуерния университет, основният миг в тази самодейност ще бъде да се настроят съответните логаритми, тъй че те да приоритизират " по-надеждните източници " и да ги извеждат като топ вести.
Шиндлер също по този начин анонсира партньорство с Harvard Kennedy School, плод на което е план, наименуван Disinfo Lab. Както проличава от името, това е план, който е ориентиран към битката с дезинформация. За задачата, съгласно Шиндлер, ще се употребяват изчислителни принадлежности и журналистически наблюдения, с цел да се отсява дезинформацията, най-много по време на избори.
Освен това е осъществено и партньорство сред Гугъл, Poynter Institute, Stanford University и Local Media Association. Партньорите ще работят по план, наименуван MediaWise, който съставлява двугодишна медийна акция, на стойност $3 млн., която има за цел да усъвършенства медийната просветеност измежду младежите.
Автор: Георги Кацаров
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР