Голямо пано във формата на слънце разпънаха активисти на Грийнпийс

...
Голямо пано във формата на слънце разпънаха активисти на Грийнпийс
Коментари Харесай

Със слънчева инасталация пред НДК активисти призоваха за бъдеще на чиста енергия

Голямо пано във формата на слънце разпънаха деятели на " Грийнпийс " пред постройката НДК, където през днешния ден е неофициалната среща на министрите на енергетиката от Европейския съюз.

Със самобитния си изгрев деятелите на " Грийнпийс " целят да покажат, че бъдещето е на възобновимата сила, създавана от хората. Време е за съответни ограничения за интензивен и обективен преход от изкопаеми горива към възобновими енергийни източници, е позицията на природозащитниците. Според тях са нужни обезпечени и налични благоприятни условия за обособените жители, общности или дребни предприятия сами да създават силата, от която се нуждаят.

В акцията вземат участие 20 доброволеца от девет страни в Европейския съюз. Протестиращите се надяват министрите да беседват с тях и да чуят причините им.

 Със слънчева инасталация пред НДК деятели приканиха за бъдеще на чиста сила
© "Грийнпийс " - България

" Това, което желаеме да кажем на министрите на енергетиката, които са се срещат през днешния ден, с цел да разискват тъкмо бъдещето на енергетиката през идващите 10 години, е, че хората биха могли да имат доста основно присъединяване в това бъдеще, да са дейни, да създават сами силата си и по този метод да се грижат и за опазването на околната среда и за личното си богатство ", изясни координаторът на акцията Меглена Антонова пред БНР.

Поред изчисленията на природозащитниците до 2050 година може да използваме сила от възобновими източници на 100 %. Антонова цитира данни от изследване от 2016 година, че един от всеки седем българи може самичък да създава силата, която употребява. Тоест до 26% от силата може да бъде създавана от жителите. Оттам нататък останалият % може също да е възобновима сила и да се създава от по-големите енергийни компании, уточни Антонова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР