Голямо мнозинство от гърците биха желали да се ваксинират срещу

...
Голямо мнозинство от гърците биха желали да се ваксинират срещу
Коментари Харесай

За разлика от нас - 74% от гърците искат ваксина

Голямо болшинство от гърците биха желали да се имунизират против Covid-19, съгласно изследване, оповестено през днешния ден от осведомителния портал " Политикъл ", оповестява ДПА.

Около 74 % от интервюираните са декларирали, че желаят да бъдат имунизирани, а 22 % са изразили опасения или са декларирали, че не желаят да се ваксинират, съгласно изследването, извършено измежду към 1000 души от " Опиниън пол ".

Анкетата демонстрира повишаване на искащите да се имунизират спрямо предходно изследване от декември, когато 67 % от интервюираните са изразили такова предпочитание. Цифрите свидетелстват за смяна в публичното мнение във връзка с имунизациите, като се има поради, че през септември 42 % от хората не са желали да се имунизират.

Според държавното управление към 50 000 души към този момент са имунизирани в Гърция.

Общественият живот в страната остава като цяло блокиран, като единствено супермаркетите и аптеките имат право да работят.

Всеки, който желае да излезе на улицата - да вземем за пример с цел да отиде на доктор, да напазарува хранителни артикули, да се погрижи за възрастен родственик или да спортува - би трябвало да осведоми управляващите с текстово известие.

Наложеният през ноември локдаун ще продължи минимум до 18 януари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР