Голямата звезда и капитан на Португалия Кристиано Роналдо има отбелязани

...
Голямата звезда и капитан на Португалия Кристиано Роналдо има отбелязани
Коментари Харесай

Изненада: Роналдо държи интересен антирекорд от големи първенства

Голямата звезда и капитан на Португалия Кристиано Роналдо има маркирани 107 гола за своята страна, както към този момент е и голмайстор №1 на Европейски шампионати с маркирани 12 попадения.

Но макар многото върхове, които Роналдо държи, върхът за маркирани свободни удари на петкратния притежател на „ Златната топка “ на огромните шампионати надалеч не е впечатляващ.

При провалянето с 2:4 от Германия, където Роналдо вкара първия и асистира за втория гол, 36-годишният нападател извърши 50-ия си директен свободен удар на шампионат от европейско или международно състезание. Лошото за суперзвездата на международния футбол обаче е, че е осъществил едвам един гол от пряк свободен удар за всичките си участия на огромни конгреси.

That's now 50 direct free-kicks at World Cups & Euros for Ronaldo.

One goal.
— Duncan Alexander (@oilysailor)
Въпросното попадение обаче беше удивително. То пристигна в добавеното време на първия дуел на Португалия на Световното състезание в Русия през 2018 година против Испания. Роналдо осъществя по великолепен метод директния свободен удар, като не остави шансове на вратаря Давид Де Хеа, с цел да изравни за крайното 3:3.

Three years ago today, Cristiano Ronaldo completed an iconic World Cup hat-trick with *that* free kick against Spain
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР