Голямата промяна, до която води приетият днес общински бюджет, е

...
Голямата промяна, до която води приетият днес общински бюджет, е
Коментари Харесай

Стефан Радев: Хиляди хора, които зависят от общинския бюджет, ще получат увеличение на заплатите с дата 1 януари 2023 г.

„ Голямата смяна, до която води признатият през днешния ден общински бюджет, е увеличение на заплатите на работещите в обществени, здравни и образователни заведения и администрация “, съобщи кметът Стефан Радев пред публицисти, откакто на своето съвещание Общинският съвет одобри бюджета за 2023 година.
От 1 януари тази година на общините беше неразрешено да усилват заплатите в бюджетната сфера, до момента в който не одобряват бюджета. Това са детски, обществени, образователни и здравни заведения и администрация.
„ Затова хиляди хора, които зависят от общинския бюджет, не получиха актуализация на възнагражденията през 2023 година, само че в този момент, с приемането на бюджета, това към този момент е допустимо и то с дата първи януари “, сподели Стефан Радев.
Той дефинира признатия бюджет като рекорден за цялата история на общината – близо 200 милиона. Особеното при него е, че се приема в края на годината поради закъснението на централния бюджет.
„ Общината е в доста положително финансово положение. Гарантирани са всички общински действия и има доста огромно поле за надграждане. Вече не приказваме за рецесия, за заплаха от банкрут или за офанзиви против имущество на Общината. Напротив – приказваме за надграждане “, добави кметът
До огромна степен дейностите, които са заложени в бюджета, са изпълнени и признати при започване на годината със характерните планове по преходния закон.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР