Голяма радост с командировъчните. Кабинетът прие дългоочакваната нова тарифа. Увеличението

...
Голяма радост с командировъчните. Кабинетът прие дългоочакваната нова тарифа. Увеличението
Коментари Харесай

Голяма радост с командировъчните. Увеличението

Голяма наслада с командировъчните. Кабинетът одобри дълго чаканата нова цена. Увеличението е двойно.

Минималният размер на дневните пари при командировка в България да се усили от 20 на 40 лв., плануват измененията в Наредбата за командировките в страната, утвърдени на днешното държавно съвещание, оповестиха от Министерския съвет.
-->
Увеличението бе контрактувано по време на вчерашното съвещание на Извънредния съвет за тристранно съдействие. Предвижда се и опция дневните пари да бъдат до 200% от нормативно избрания най-малко, т.е. до 80 лева Размерът ще се дефинира от командироващия, от различен групов орган за ръководство на предприятието или когато това е уговорено в групов трудов контракт или в съглашение със синдикална организация на държавните чиновници.

Командировъчните ще могат да се издават и електронно. Премахва се и наложителното условие за щампосване, което основава основни усложнения и излишно административно натоварване.

Командироващите ще могат да преценят дали е належащо засвидетелствуване на наличието на служащите и чиновниците на обекта, на който са командировани. Новите разпореждания основават и условия за по-адекватно отчитане и на пътните разноски при прилагане на персонален автомобил от командирования.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР