Голяма промяна за фирмите от следващата година. Издаването на електронни

...
Голяма промяна за фирмите от следващата година. Издаването на електронни
Коментари Харесай

Голяма промяна за фирмите. Засяга 700 000 работници

Голяма смяна за компаниите от идната година. Издаването на електронни ваучери за храна публично ще стане допустимо след 1 януари, 2024 година, плануват гласувани в края на предишния месец от Народното събрание промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Пак съгласно промените интервалът до 30 юни следващата година ще бъде гратисен като работодателите могат да избират дали да дават ваучери в книжен или електронен вид. След тази дата електронният формат става наложителен.

Това е огромна и дълго чакана стъпка в посока цифровизация на стопанската система у нас, която ще докара до обилни спестявания за участниците в процеса, разясняват от платежния и картов оператор БОРИКА. Само за 2023 година в държавния бюджет са заложени 1.4 милиарда лв. под формата на ваучери, а ползвателите им са към 700 000 чиновници в над 20 000 компании в страната.
-->
За плавната и бърза промяна към напълно електронни ваучери от основно значение е положителният синхрон сред всички участници – операторите на ваучери за храна, доставчиците на платежни услуги, търговците и работодателите, допълват от БОРИКА. Важен миг в този преход е сертификацията от страна на страната на операторите на ваучери, която би трябвало да се случи в интервала 1 - 15 ноември 2023 година

Доставчиците на платежни услуги от своя страна обезпечават приемането на преводите на ПОС терминалите в магазинната мрежа. Като цяло, в комерсиалните обекти, за потребителите няма да има разлика в държанието при заплащане със общоприета платежна карта и заплащане с карта-електронен ваучер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР