Голяма промяна с Ковид-карантината обяви здравният министър д-р Асен Меджидиев.Типът

...
Голяма промяна с Ковид-карантината обяви здравният министър д-р Асен Меджидиев.Типът
Коментари Харесай

Голяма промяна с карантината и ваксината за Ковид. Нови мерки

Голяма смяна с Ковид-карантината разгласи здравният министър доктор Асен Меджидиев.

Типът вирус и разновидността са разнообразни спрямо предходните талази. Затова и експертен съвет взема съответни ограничения седмица за седмица, които да не важат цялостен месец, съобщи пред БНР служебният министър на опазването на здравето.

" Бяха бракувани доста ваксини – над 1 300 000 опаковки ", посочи той и уточни, че към този момент се дава опция да се отваря флакон с ваксини и при по-малко искащи да се имунизират.

Трябва да има друг интервал на карантина за имунизирани и неимунизирани с дребна разлика, счита Меджидиев.

" Говорим изрично за съкращаване на интервала на карантина и за имунизирани, и за неимунизирани. Повечето хора след петия, шестия ден към този момент не популяризират болестта. По този метод ще разтоварим популацията от тази ограничаваща мярка, ще помогнем на бизнес, на всички ", съобщи той в предаването " Преди всички ".

Лекарите, които сега имунизират, ще получат парите си със задна дата, увери служебният здравен министър. " От юли месец, със задна дата. Това ще влезе в действие ".

По тематиката с тестванията за Ковид-19 той удостовери, че се надява от идния понеделник да могат да се издават такива електронни посоки за гратис тестване.

Тази седмица се основава работната група за остойностяването на лекарския и сестринския труд, стана ясно от думите на Меджидиев.

" Имаме остойностяване на всичко останало в областта на медицината, с изключение на труда на лекаря, на сестрата и на фелдшера, на целия екип, който прави здравната услуга ".

" Мислим за създаване на факултет за образование на парамедици, които да се включат в незабавната помощ ", сподели още Асен Меджидиев. Той е на мнение, че макар късия небосвод на служебното държавно управление, някои от самодейностите му в здравния бранш могат да проработят.

Здравният министър даде и информация за положението на двете деца, които бяха превозени от Стара Загора в " Пирогов " в София след злополуката със сръбския рейс.

Оперираното дете е в схващане, в по-добро общо положение. Операцията е минала добре. Другото дете към момента е в сериозно положение, не е в цялостно схващане. При него не престават реанимационните мероприятия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР