Голяма новина за новата цена на застраховката Гражданска отговорност роди

...
Голяма новина за новата цена на застраховката Гражданска отговорност роди
Коментари Харесай

Неприятна новина за всеки шофьор. Голяма промяна роди скандал

Голяма вест за новата цена на застраховката „ Гражданска отговорност ” роди нов скандал в страната. Той е сред финансовото министерство и транспортни компании.

До сензитивно покачване на вноските по наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “, цената на която може да доближи неведнъж над актуалната, плануват промени в Кодекса за застраховането. Застрахователните сдружения ще са принудени да усилят цените, с цел да се компенсират рисковете от измами и източване на националното бюро „ Зелена карта ” и в последна сметка ще бъде за сметка на българските жители.
-->
Това предизвестяват от Европейския транспортен клъстер. Предложението на Министерство на финансите за промени в Кодекса на застраховането планува налагането на абсолютно заплащане от страна на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи без условие за доказателствена насрещна документи. Този законопроект излага на значителен риск българските застрахователи, предизвестяват от организацията.

Според тях Министерството на финансите е подвело със своите изказвания специалистите – представители на сектора, заинтригувани страни и депутати, по време свиканата работна група към Комисията по икономическа политика и нововъведения на 21 декември 2022 година

Твърденията им, че в този момент настоящият нормативен акт е спънка за присъединението на България към ERM II и еврозоната са изцяло несъстоятелни. Твърденията им за единодушие на сектора с препоръчаните от нея текстове изрично не подхождат на истината, показват от Европейския транспортен клъстер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР