Голяма изненада с електронната извинителна бележка за учениците. Оказа се,

...
Голяма изненада с електронната извинителна бележка за учениците. Оказа се,
Коментари Харесай

Голяма изненада с електронната извинителна бележка. Цената според лекаря

Голяма изненада с електронната извинителна записка за учениците. Оказа се, че за издаването й се заплаща такса, а цената зависи от преценката на персоналния доктор.

Той ще дефинира размера на таксата. Някои лекари ще продължат да правят услугата гратис, само че това е по тяхна преценка. Причината е, че медицинският документ не влиза в безплатния пакет от услуги, които се покриват от бюджета на здравната каса, съобщи " Дневник ", цитирайки доцент доктор Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари. Информацията е доказана и от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
-->
Първоначално здравният министър Христо Хинков разгласи на брифинг, че електронните извинителни бележки, които влизат в действие от 1 октомври, ще са безвъзмездни, както бе до момента. Това съобщи и ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров, като добави, че здравната записка е краен стадий на осъществяването на обзор, който за децата е безвъзмезден. Призова родителите да алармират, в случай че лекари изискват такса за бележката.

От пресцентъра на здравното министерство обаче оповестиха, че медицинските бележки за опрощение на отсъствията не попадат в главния пакет действия, които се покриват от бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Всеки общопрактикуващ доктор може да изисква такса, като даде на обществено място в кабинета си ценоразпис, а за всяка платена услуга лекарите би трябвало да издават касов бон.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР