Голяма електроавария остави половин София без градски транспорт. Причината за

...
Голяма електроавария остави половин София без градски транспорт. Причината за
Коментари Харесай

Потресаващи СНИМКИ от мегааварията, парализирала София

Голяма електроавария остави половин София без градски превоз. Причината за повредата е пресечен от ЧЕЗ кабел на електрозахранването.

Според ЧЕЗ повода е повреда на кабел на столичния електротранспорт, който е предизвикал пожар в тяхна подстанция на „ Витошка” и „ Пенчо Славейков”.

От ЧЕЗ обясниха, че работят върху казуса и това ще отнеме не по-малко от час. Ще е належащо и още време, с цел да могат линиите на градския превоз да влязат в график.
 2111526873.jpg
Повредата обгръща регион с придвижване на трамваи 7, 1, и 6, както и тролеите 8, 2, 9, 1 и 5.

От Центъра за градска подвижност незабавно са пуснали всички налични рейсове, които да компенсират изчезналите електрически транспортни средства.
 2111526874.jpg
В цялата столица се образуваха огромни тапи поради неналичието на превоз.



БЛИЦ напомня, че на формалната страница на кмета Йорданка Фандъкова беше споделено, че придвижването на тролеите е възобновено: " Поради повреда в контактно-кабелната мрежа на електротранспорта краткотрайно е спряно придвижването на трамваите по линии №4, №5, №7 и №11 по бул. " България " и по бул. " Цар Борис III ". Вече е възобновено придвижването на тролейбусите по линии - №2, №8 и №9. Екипи работят по премахване на повредата с електрозахранването по бул. „ България “ и бул. „ Цар Борис III “. "

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотоси: bTV
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР