Правата на работниците масово се нарушават в три четвърти от

...
Правата на работниците масово се нарушават в три четвърти от
Коментари Харесай

В три четвърти от Европа: масово се нарушават правата на работниците

Правата на служащите всеобщо се нарушават в три четвърти от страните в Европа, включително и в България. В 53% от страните пък се нарушава правото на групово договаряне. Това са част от тревожните заключения, посочени в Глобалния показател на правата на служащите,изготвен от Международната конфедерация на профсъюзите.
Докладът бе показан за единадесети път в Женева в границите на 112-тата сесия на Международната конференция на труда, показват от КНСБ.

Докладът обгръща 151 страни и дава картина за всяка от тях до каква степен се съблюдават, пазят или
отстраняват съществени за демокрацията свободи и правана служащите и синдикатите. Индексът прави оценка страните по канара от 1 до 5, като най-високата степен е с най-големи нарушавания. Методологията се основава на стандарти на главните права в региона на труда. Това са равото на независимост на сдружаване, на групово договаряне и на стачка. Въпросниците са изпратени до 340 профсъюзи, включени са 97 знака, основани на конвенции и правосъдна процедура на МОТ ипредставя нарушаванията на правата на служащите в законодателството и на процедура.
Според изводите в Европа има най-рязък спад измежду всички региони – от оценка 1,84 от 5 през 2014 година до 2,73 през 2024 година: „ Този ​​продължаващ спад демонстрира, че европейският обществен модел, насочен към служащите, се
унищожава интензивно от държавните управления и бизнеса с ускоряващ се ритъм
със съществени последствия в района ”, разясниха от Европейската конфедерация на профсъюзите.

Източник: Pariteni.bg
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР