Голяма драма с хартията за бюлетини. Опасенията са, че ще

...
Голяма драма с хартията за бюлетини. Опасенията са, че ще
Коментари Харесай

Голяма драма с хартията за бюлетини

Голяма драма с хартията за бюлетини. Опасенията са, че ще липсва задоволително хартия за бюлетини. „ Времето до края на април би било нужно, с цел да се приготвят 30 хиляди ролки. Това е отговорът на печатницата към нас. За да проведем обикновено изборите, може да минем и с половината от това количество ”, сподели зам.-председателят на Централната изборна комисия Цветозар Томов в изявление за Нова тв.

Ако изборите са на 26 март – ще има проблем, в случай че са на 2 април – няма да има неразгадаем проблем, добави той. Засега като най-вероятна дата на вота се обрисува 2 април. Днес след среща с ЦИК в 14:00 ч. президентът Румен Радев ще вземе окончателното си решение.
-->
Предстои Комисията да разиска дали протоколът, който се възпроизвежда в машините за избор, да не бъде прилаган към целия набор от изборни документи. По думите на Томов такова решение не би противоречало на изборните правила.

Попитан дали е допустимо да възникне проблем при предаването на книжата в края на изборния ден, зам.-председателят на ЦИК съобщи, че това не е невероятно, само че посочи: „ Законодателят реши доста да увеличи заплащането на труда на секционните комисии и това ще са първите избори, в които то ще е мотивиращо ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР