Голяма драма преживяват италианците, след като загубиха най-милото си –

...
Голяма драма преживяват италианците, след като загубиха най-милото си –
Коментари Харесай

Голяма драма с Италия. Загуби най-милото си

Голяма драма претърпяват италианците, откакто изгубиха най-милото си – токът на Ботуша. Природни катаклизми трансформираха географията на страната.

Италия се е скъсила с един метър. В резултат на продължителното неприятно време и мощното морско неспокойствие, се е откъснала канара в най-южната ѝ точка при Санта Мария ди Леука – област Пулия.
-->
Токът на италианския Ботуш в най-южната му точка, прочут като Finibus Terrae – Краят на Земята, към този момент не е същият – " Счупи се ", е описанието на медиите, съобщи БНР.

От носа Пунта Ристола се е откъснала канара. По този метод Италия се е скъсила с един метър. Предполага се, че за това е съдействал и удар от платноходка, блъснала се в скалата тъкмо там.

В бреговата защита не е имало сигнал за бедстващ кораб. При инспекцията на управляващите, се оказал празен. Поради вредите от удара в рифа платноходката е потънала.

Токът на италианския Ботуш е дълъг към 120 км, необятен 50 км, върхът му е скалиста " дантела ". Прекрасната гледка основава чувството, че това в действителност е Finibus Terrae.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР