Голяма част от земеделската реколта на кооперацията в село Лясково,

...
Голяма част от земеделската реколта на кооперацията в село Лясково,
Коментари Харесай

Бедствие в Добричко. Градушка помете реколта в цяло село


Голяма част от земеделската годишна продукция на кооперацията в село Лясково, община Добричка, е била унищожена от падналата преди два дни градушка. Стопаните регистрират огромен % от изцяло унищожени посеви на слънчоглед и царевица, наранени са и пшеницата и ечемика. Според зърнопроизводителите финансовите загуби им ще са огромни поради високата цена на произвеждане, ниската изкупна цена и пропадналите площи.

Земеделската кооперация обработва към 6 000 декара, като в обособените места унищожената продукция е в друга степен, уточни ръководителят на кооперацията Добромир Николов.
-->
Около 30% от посевите със слънчоглед и царевица също са унищожени от градушката. Според Добромир Николов при тези култури може да се наложи да пресяват, само че за есенниците – пшеница и ечемик месец преди жътвата няма какво да се направи. Николов споделя, че няма да търсят помощ от страната, тъй като:

" То няма страна. Ще се спасяваме както можем "

След срутва на пазара и падналата градушка съгласно Добромир Николов загубите на кооперацията тази година ще са към 120%. Той планува спад в заплатите на служащите и изтегляне на заеми за погашение на рентите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР