Голяма част от описаната корупционна схема за заобикаляне на санкциите

...
Голяма част от описаната корупционна схема за заобикаляне на санкциите
Коментари Харесай

Денков: Известна ни е схемата за заобикаляне на санкциите от Лукойл

Голяма част от описаната корупционна скица за заобикаляне на глобите разказана в отчета за " Лукойл Нефтохим " на неправителствени организации е била известна, сподели министър председателят Денков:

" Нашето държавно управление към този момент предприе ограничения. Това е да се покачат доста налозите, които би трябвало да заплаща " Лукойл ", с цел да може да понижат свръхпечалбите, които са представени в този материал и надлежно от една страна да понижат средствата, които влизат в Руската федерация за водене на войната, а въпреки това да се покачат средствата, които влизат в българския бюджет. Това е, което може да се направи. Всъщност към този момент е направено ". 

 
" Това е тематика, друга от тематиката по какъв начин посредством прекачване от един в различен танкер или посредством вкарване с подправени документи в други страни " Лукойл " заобикаля съответните регулации. Но това не е в пълномощията на българското държавно управление да се оправя с него ", добави Денков.

Премиерът акцентира, че всичко, което е обвързвано с информация във връзка с дейностите на " Лукойл ", постоянно е било разполагаем и няма нещо, което да е прикрито:

" Има инструкция всяка една страна членка да сътвори координационен механизъм, който да следи за това дали се нарушават глобите. Когато влязохме в държавното управление се оказа, че няма придвижване в тази посока, нямаше механизъм основан. Започнахме да го сътворяваме преди месец, месец и половина, тъй че към този момент е в подготовка ", съобщи Денков и уточни, че нямаме наказателни сформира, които да са свързани с нарушаването на глобите, тъй че самото вписване на нарушаването да докара и до съответните санкции.

Премиерът изясни, че това е развой, който не е почнал до момента, само че по тази причина е имало диалог и с правосъдния министър да се приготвят сформира, които да могат да бъдат включени в Наказателния кодекс, в случай че някой нарушава глобите.

" Това е новото ", посочи той.

Борбата с корупцията към този момент се трансформира и в битка за опазване на демокрацията и придобива нови по световни измерения. Каза министър председателят Николай Денков след срещата си в София с Европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР