Голяма част от новите случаи на зараза с коронавирус през

...
Голяма част от новите случаи на зараза с коронавирус през
Коментари Харесай

Какво обясни Кунчев за новия бум на заразени

Голяма част от новите случаи на болест с ковид през денонощието са от трите огромни огнища, пламнали през вчерашния ден - Сърница, Самоков и Сливен. Това изясни пред нова тв основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Припомняме, че през днешния ден още веднъж има растеж на инфектираните – 41 случая. Страшната статистика ни подсети времето на изключителното състояние, когато всеки ден у нас се разболяваха сред 40 и 50 души.

„ В Самоков взехме 50 проби, в Сърница  - близо 100, в Сливен също вършим всеобщ скрининг на жители, които са минали през отделението, в което има инфектирани медици и работещите в болничното заведение “, изясни Кунчев.

По думите му огнищата в Самоков и Сърница са фамилни, само че в Самоков първоизточникът е от вътрешното поделение. Установени са всички контактни лица и къде се намират те. Кунчев уточни, че има риск от поява на нови огнища, защото в Сърница се събират хора от три разнообразни области. В хотелите и къщите за посетители там са анулирани резервациите. Общината, РЗИ – Пазарджик и полицията оказват подпомагане за ограничение на болестта. Въпреки това трите огнища няма да се слагат под карантина.

Новите огнища на ковид у нас могат да се лимитират без прибягване до крайни ограничения като налагане на цялостна карантина и слагане на КПП-та, увери доцентът. Кунчев е безапелационен, че увеличението дневния брой новоустановени инфектирани би трябвало да насочва вниманието на хората върху обстоятелството, че вирусът продължава да циркулира. „ Мерките, които прилагаме за неговото ограничение, към момента са настоящи “, сподели още основният държавен контрольор.

В същото време в Сърница, където през вчерашния ден бяха открити 14 инфектирани с ковид, е в очакване на пробите на хората, които работят в шивашкия завод в Доспат. Там има инфектиран с ковид. Кметът съобщи, че през днешния ден ще стане ясно какъв брой съществено продължава да е разпространяването на инфекцията в града.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР