Голяма част от хотелите по Северното Черноморие вече са отворени,

...
Голяма част от хотелите по Северното Черноморие вече са отворени,
Коментари Харесай

Хотелиери по морето влязоха в ценова война

Голяма част от хотелите по Северното Черноморие към този момент са отворени, само че те влязоха в ценова война, като се стига и до неуместно ниски предложения даже за базите, които са на първа линия, сподели през днешния ден ръководителят на Варненската туристическа камара Илин Димитров, написа "Монитор ". По думите му към този момент максимален е броят на гостите от Румъния. Той посочи, че стартират да идват туристи и от Полша, Украйна, Молдова, прибалтийските страни. Очакванията са след 1 юли да дойдат и летовници от Германия и Англия.

Сезонът по Южното Черноморие потегли нерешително, единствено към 20% от хотелите са отворени, само че очакванията са, че след 1 юли нещата ще наберат скорост, добави зам.-председателят на Бургаската туристическа камара Деница Колева. Тя посочи, че сега има почиващи от Румъния, Полша, като последователно се усилва и броят на гостите от Чехия. Има вяра сезонът да бъде от малко малко порядъчен, изключително в случай че има посетители от Русия и Англия, сподели още Колева.

Двамата специалисти бяха единомислещи, че проблемите с фрагментите в бранша не са решени, изключително като се има поради, че поради рецесията доста от чиновниците, владеещи непознати езици, са се ориентирали да работят в други сектори. Ще има "внос " на работна ръка, уточни Димитров, като съгласно него задграничните чиновници може да доближат до 20 на 100.

За туризма сега е от извънредно значение да бъдат обезпечени зелени коридори за летовниците, които идват проведено, допълниха специалистите. Според тях е наложително и да се ускори рекламата на България в чужбина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР