Голяма част от хората и тази година оставиха празничния пазар

...
Голяма част от хората и тази година оставиха празничния пазар
Коментари Харесай

Харчим двойно за Великден в сравнение с минали години

Голяма част от хората и тази година оставиха празничния пазар за Великденската софра за последния миг. Традиционно най-купуваните артикули са агнешко месо, козунаци и яйца.
Според сметките на Държавната комисия по стокови тържища и борси тази година празничната софра ще ни излезе към 100 лева Отново съгласно техни калкулации сега е открита моментна непоклатимост при цените. Все отново вариации може да има взависимост от самите търговци.
Проверка сподели, че сега един козунак коства сред 1 и 10 лв.. При агнешкото месо пък постоянно по това време на годината се следи нарастване. В момента кг агнешко бутче или плешка може да бъде закупен на цени от 11 до 15 лева А цените на яйцата нормално са промоционални. Оказва се, че парите, които сме дали за Великден са двойно повече от предходната година, когато сме дали към 50-65 лв..
От Комисията за отбрана на потребителите предизвестяват да внимаваме за подправени промоции и предложения, тъй като не е наложително аленият етикет безусловно да значи по-ниска цена.
Те приканват също да внимаваме с това от какви търговци пазарим, добре е да не са непознати за нас или такива, които откриват сергии директно преди великденските празници.
Експертите пък поучават да внимаваме с количествата храна, които закупуваме, защото е допустимо да се стигне до изхвърляне или преяждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР