Голяма част от българския спорт нямаше да съществува, ако не

...
Голяма част от българския спорт нямаше да съществува, ако не
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов: Компаниите за залози са естествените спонсори на спорта

Голяма част от българския спорт нямаше да съществува, в случай че не бяха фирмите за залози или по този начин наречените бетинг компании. Това сподели пред бизнес уеб страницата dividend.bg изпълнителният шеф на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов в изявление за провокациите пред спортния мениджмънт в България. Гьонов взе участие в ръководството на футболния клуб на алените, а от месец към този момент е в управата на баскетболния клуб на ЦСКА, откакто тимът откри собствен общоприет спонсор в лицето на една от най-големите бетинг компании efbet.

„ От спорта идват залозите, от които фирмите печелят и по тази причина е изцяло обикновено те да са най-големите спонсори на спортните клубове. еfbet в последните години е точно компанията, която влага най-вече в българския спорт. За доста клубове и федерации би било мъчно съществуването им без поддръжката на генералния им спонсор ”, показва Гьонов.

По думите му ЦСКА в своя футболен и баскетболен тим намира поддръжката на еfbet като доста сериозен и сигурен сътрудник.

„ Естествено би трябвало да се отворят и едни скоби. Собствениците на бетинг компанията са запалени по тима от деца, тъй че е обикновено да употребяват своите упоритости в нашите планове, клубове и цели, които сме си сложили. Би било хубаво и други компании, в други сфери, да се включат в спорта ”, добавя спортният управител.

На въпрос дали ще му е мъчно да съвместява ръководството на двата тима, Гьонов съобщи, че правилата в спортния мениджмънт са идентични, изключително за груповите спортове, тъй че футболът и баскетболът имат идентични и сходни правила на работа.

" Влизането ми в клуба на баскетболния ЦСКА не е самоцел. Идеята ми е да оказа помощ с опита, който натрупах през годините. Знаете, футболният тим започва от най-ниското равнище и за доста пай интервал от време към този момент сме на челните места на еfbet лига. Надявам се този почтен път, който извървяхме във футболния тим, да го използван и в баскетболния ", сподели Гьонов.

И двата червени тима имат идентични упоритости -  трофеи, купи и победи, както допуска емблемата ЦСКА.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР