Голяма част от американския щат Калифорния са под строго ново

...
Голяма част от американския щат Калифорния са под строго ново
Коментари Харесай

85% от жителите на Калифорния са „под ключ“ заради скок на случаите на COVID-19

Голяма част от американския щат Калифорния са под строго ново блокиране, защото случаите на COVID-19 се усилват в целия щат, заяви Би Би Си, представени от БГНЕС.
Разпорждането „ спри си у дома “ визира към 85% от 40-те милиона души, жиевеещи в щата. Ограничението ще бъде в действие най-малко три седмици, което значи, че и коледните празници ще са „ тихи.
Много бизнеси ще бъдат затворени и на хората ще бъде неразрешено да се срещат с хора отвън семейството им.
В неделя Съединени американски щати означиха рекорден брой хора в болница с ковид.
През последните седмици в страната се следи внезапно повишаване на случаите и смъртните случаи, свързани с COVID-19. Нарастването може частично да бъде понижено до празника
Новите ограничавания в Калифорния бяха провокирани от намаляването на потенциала за интензивно лекуване в лечебните заведения. Мерките влязоха в действие в среднощ в неделя в южната част на щата и централните региони.
Локално заключване в Сан Франциско влезе в действие малко по-рано. Други региони на щата може да вкарат същите ограничения до дни.
Заключването ще продължи най-малко три седмици и до момента в който потенциалът на интензивните отделения в лечебните заведения още веднъж надвиши 15%.
Губернаторът на щата Гавин Нюсъм сподели, че ограниченията ще оказват помощ за " равнене на кривата " и понижаване на натиска върху здравните услуги.
„ Намираме се в повратна точка в нашата битка против вируса и би трябвало да предприемем решителни дейности в този момент, с цел да предотвратим претоварването на болничната система в Калифорния през идващите седмици “, сподели той предходната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР