Голям удар направиха мексиканските власти. Те закопчаха Овидио Гусман, син

...
Голям удар направиха мексиканските власти. Те закопчаха Овидио Гусман, син
Коментари Харесай

Зрелищен арест на сина на Ел Чапо. Хеликоптери и автомати

Голям удар направиха мексиканските управляващи. Те закопчаха Овидио Гусман, наследник на известния наркобарон Ел Чапо, съобщи " Ройтерс ".

Новината за залавянето пристигна след нощ на конфликти в град Кулиакан в северния щат Синалоа, където се намира и едноименният наркокартел - една от най-могъщите организации за трафик на опиати в света.
-->
Овидио, трансформирал се в основна фигура в картела " Синалоа " след ареста на татко си, бе арестуван за малко през октомври 2019 година от силите за сигурност. Скоро по-късно обаче той бе освободен, с цел да бъде избегнато кърваво възмездие от страна на неговия наркокартел, което бе и объркващ неуспех за мексиканските управляващи.

Тази заран силите за сигурност бяха заети с опитите си да овладеят ответната реакция на семейство Гусман в региона, сподели Кристобал Кастанеда, началник на службата за социална сигурност в Синалоа.

По улиците се виждаха опожарени коли и тежковъоръжени чиновници на реда, които патрулират с пикапи.

Местните управляващи приканиха хората да останат по домовете си и оповестиха, че поради конфликтите учебните заведения и институциите са затворени. " Молим жителите на Кулиакан да не напущат домовете си поради блокадите в разнообразни елементи на града ", написа в " Туитър " кметът на града Хуан де Диос Гамес.

В обществените мрежи се появиха видеа, на които се виждат тежки среднощни сражения в Кулиакан, чието небе е осветено от изстрели от хеликоптер.

Летището в града също е станало цел на принуждение. Мексиканската самолетна компания " Аеромексико " съобщи, че един от самолетите ѝ е бил улучен от изстрел малко преди плануван полет до град Мексико. При случая няма ранени, само че тази нощ аеропортът ще остане затворен.

Овидио беше арестуван в град Мексико преди срещата на върха на Северноамериканските страни, която ще се състои идната седмица в мексиканската столица. Във форума ще взе участие и американският президент Джо Байдън, а един от обсъжданите проблеми ще бъде точно сигурността.

Според мексикански публични лица карцерът на Овидио Гусман евентуално би трябвало да послужи като доказателство за съдействието сред Съединени американски щати и Мексико в тази сфера преди визитата на американския държавен глава.

Вашингтон беше предложил премия от пет милиона $ за информация, която може да докара до задържането на Овидио, пише dnevnik.bg.

Все още не е ясно дали той ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати, следвайки ориста на татко си Ел Чапо, който излежава доживотната си присъда си най-строго охранявания американски федерален затвор в щата Колорадо, отбелязва " Ройтерс ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР