Голям телекомуникационен срив засегна Холандия. Блокираха мрежите на мобилните телефони

...
Голям телекомуникационен срив засегна Холандия. Блокираха мрежите на мобилните телефони
Коментари Харесай

Невиждан срив спря телефоните и мобилния интернет в Холандия

Голям телекомуникационен срив засегна Холандия. Блокираха мрежите на мобилните телефони и спря мобилния интернет в страната, имаше проблеми и с закрепени линии, оповестява БГНЕС, базирайки се на BBC.
В продължение на часове нямаше услуга от националния телеком Royal KPN, като срутва засегна и по-малки снабдители. Телефоните за незабавна помощ в цялата страна стопираха да работят, като бяха наранени даже стационарните телефони в мрежата на Royal KPN.
От компанията споделиха, че към момента проверяват какви са аргументите за огромния срив, само че не считат, че са жертва на хакерска офанзива. " Нямаме учредения да подозираме хакване, а следим за това 24 часа в денонощието ", споделиха от компанията.
Директорът на Royal KPN съобщи по един от телевизионните канали, че системата им има поддържащ режим, който да се включи при повреда. По някаква причина, обаче, този режим не се е задействал.
Властите в редица градове изпратиха спомагателни полицейски патрули по улиците, до момента в който продължаваше информационното затъмнение.
Граждани възнегодуваха, откакто на опит да се свържат със незабавния телефон 112, били препратени към телефона в редакцията на вестник " Де Телеграф ". Малко по-късно това препращане беше прекъснато и министърът на правораздаването сподели, че се е свързал с " Де Телеграф ", с цел да ги извести по какъв начин се е стигнало до това състояние и, че техният номер е даван за връзка вместо 112.
Заради случилото се, редица медии разгласиха нови номера за незабавни случаи, в случай че сте в Холандия. За незабавна помощ - 088-6628240. За пътен случай - 0800-8002. За сигнал до полицията може да се употребява и WhatsApp - 06-10000011. Доставчикът Royal KPN обаче споделя, че към този момент като цяло 112 работи.
Проблемите в Холандия станаха факт тъкмо в миг, в който беше оповестено национално предизвестие (жълт код) за доста високи температури в страната. А действително изражение на проблемите беше централната жп гара в Утрехт, която категорично помоли жителите да не употребяват услугите ѝ тъкмо поради мобилните проблеми.

Mega verstoring op #UtrechtCS
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР