Голям пожар в депо за пластмасови отпадъци в източния хърватски

...
Голям пожар в депо за пластмасови отпадъци в източния хърватски
Коментари Харесай

Голям пожар гори в депо за пластмаси в Хърватия

Голям пожар в хранилище за пластмасови боклуци в източния хърватски град Осиек, обхванал и близка постройка, където се съхраняваха химикали, провокира отделянето на токсични изпарения, които биха могли да съставляват екологичен риск, защото мощните ветрове започнаха да ги носят на юг, предава Ройтерс.

Жителите покрай покрайнините на Осиек, откъдето е почнал пожарът, са били призовани да останат на закрито и да държат прозорците затворени, защото облаците гъст черен пушек се покриват региона. Училищата бяха затворени и имаше непотвърдени известия, че димът се движи към Босна и Херцеговина на юг.

Иван Анушич, губернатор на района Осиек-Бараня, упрекна притежателите на депото " Драва Интернешънъл ", което създава пластмаси, в немарливост и нарушение на закона.

" Нашите деца не могат да вървят на учебно заведение, този пушек е канцерогенен ", сподели Анушич пред телевизия N1. " Това сътвори екологична злополука, която ще удари целия район, а също и някои прилежащи (региони) ".

Трима пожарникари бяха ранени, до момента в който се опитваха да потушат пожара, почнал след среднощ в депото в Осиек, оповестяват локалните медии.

Драган Вулин, началник на щаба на гражданската отбрана на Осиек, сподели, че пожарът към момента не е овладян.

Анушич сподели, че това е четвъртият сходен пожар в компанията през последното десетилетие.
 Пожар пламтя в склад за хартия в Бургас Обновена
Пожар пламтя в склад за хартия в Бургас

Огънят е сподавен, на място остават водоноска и дежурни екипи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР