Голям обрат във времето. Синоптиците ни зарадваха с новината, че

...
Голям обрат във времето. Синоптиците ни зарадваха с новината, че
Коментари Харесай

Голям обрат във времето. Изненадата – в понеделник

Голям поврат във времето. Синоптиците ни зарадваха с новината, че топлите дни се връщат.

В идващите дни Балканите ще попаднат под въздействието на топли въздушни маси, които осезаемо ще покачат температурите. В събота сутринта времето ще резервира аромата на настъпилата есен с температури, които в някои обичайно хладни региони в Западна България ще клонят към нулата. Ще има условия за мъгли в котловините и около водоемите, както и за слани. Денят обаче ще е безоблачен над цялата страна, с лека купеста облачност и без превалявания. Слабо ще се затопли и дневните стойности на термометрите ще са в интервала от 18 до 23 градуса.
-->
В неделя към този момент ще усетим актуалното стопляне. Сутринта и в хода на деня температурите ще са с 2-3 градуса по-високи. Отново ще е слънчево със следобедна облачност, без превалявания. В топлата част на денонощието температурите ще са от 20 до 25 градуса. Ще се усещат топли пориви на южен вятър.

И двата почивни дни ще са слънчеви към крайбрежието. Дневните температури ще са до 22-23 градуса в събота и до 24-25 в неделя. Водата е малко над 20 градуса, само че единствено на юг от Бургас. Вълнението ще е едва с наклонност да се усилва в неделя по-късно денем.

По планините почивните дни ще предложат положителни условия за туризъм. По високите върхове дневните температури ще са до 5-6 градуса в събота и до към 10 в неделя. В ниските масиви термометрите ще доближат съвсем 20 градуса в последния почивен ден.

Нахлуването на топъл въздух ще продължи с кулминационна точка в понеделник с температури в централните елементи на Северна България до към 30 градуса.

Вторник и сряда за малко времето ще се дестабилизира, поради преминаващ леден фронт с превалявания и гръмотевици и риск от летни стихии. Температурите ще се намалят леко, само че към края на идната седмица още веднъж ще се възвърне чувството за късно лято. Особено на изток термометрите ще гонят стойности към 30 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР