Голям горски пожар предизвика евакуацията на над 500 души от

...
Голям горски пожар предизвика евакуацията на над 500 души от
Коментари Харесай

Голям пожар избухна край Пиза, евакуират района

Голям горски пожар провокира евакуацията на над 500 души от къщите им в Пиза, Италия, откакто 180 пожарникари и 50 доброволци на вятъра се мъчиха цяла нощ да лимитират огъня.

Силният северен вятър усложнява обстановката, пречи на хеликоптери да се включат в гасенето. Вчера той е бил със скорост 30 метра в секунда, през днешния ден се чака скоростта му да доближи 50 метра в секунда. Докато вятърът не утихне, пожарът надали ще бъде овладян. Евакуираните хора се настаняват в три пункта, заяви италианският " Република ". Помощ се чака да дойде от Ливорно и Флоренция, като тя ще включва с изключение на противопожарни екипи, още храна и завивки за евакуираните.

Губернаторът на район Тоскана Енрико Роси сподели, че за евакуираните поданици няма да бъде допустимо да се завърнат по домовете си до 24 часа. Сега напъните на избавителните екипи са ориентирани към унищожаване на изгорелите дървета и рекултивация на почвата.

Повечето от специалистите считат, че пламъците са дело на човешка ръка. Според шефа на пожарникарите в региона Уго Д`Ана става дума за " злонамерено деяние ". Започнало е следствие за определяне на повода за бедствието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР