Голям брой оръжия и боеприпаси откри ГДБОП при акция в

...
Голям брой оръжия и боеприпаси откри ГДБОП при акция в
Коментари Харесай

Откритото оръжие в София е достатъчно да въоръжи една или две роти

Голям брой оръжия и муниции откри ГДБОП при акция в столичния квартал " Редута ". Става дума за десетки автомати, револвери, хиляди патрони и барут, задоволителен да срине жилищен блок.

С още информация - вижте директното включване в обедните ни вести на Йоана Миланова

Случаят с откритото в София оръжие има предистория. Преди 3 години ГДБОП организира акция, при която откриват 50 противозаконни автомата. Задържан и наказан е един мъж, за който е имало информация, че има и склад за незаконно оръжие. Такъв тогава не е открит. Сега ГДБОП стига до склада, където се натъкна на оръжие, което, по думите на прокурори, е задоволително да въоръжи една или две роти.

Вчера е осъществена и интервенция в Казанлък, обвързвана с нелегално изнасяне на автомати от локалния цех " Арсенал ". Как се е случвало това занапред ще се обяснява. Знае се само, че тази скица е обвързвана с незаконна група за издаване на подправени документи.

Днес ГДБОП сподели част от арестуваните оръжия. Да ги види пристигна и министър председателят Бойко Борисов, който по-късно в Министерски съвет разяснява резултатите от акцията.

Бойко Борисов, министър-председател: Толкова доста оръжие хванахме, колкото специфичните бригади нямат. А и същото по качество. С такива заглушители, особено правени като за специфичните елементи и баретите. От оня ден арестуваме, една рота автомати, револвери, гранатомети, бяха броили до 40 хиляди патрона, те най-малко до 40 хиляди могат и в този момент отначало - повече са. Една част сме си я платили, тъй като с следена доставка, тъй че тези най-малко платените може да си ги дадем на специфичните елементи.


Да види резултатите от акцията в ГДБОП дойде и основният прокурор Сотир Цацаров. Той разяснява пред публицисти какво се случва със семейство Баневи, които следва да бъдат екстрадирани от Франция. Семейството е търсено от българските управляващи за финансови закононарушения.
Сотир Цацаров, основен прокурор: Връщането, до колкото ми е известно, ще бъде осъществено на 6 декември със подобаващ полет. Това, което ще подхващат сътрудниците от профилираната прокуратура, ще бъдат незабавни дейности. А точно - предявяване на ново обновено обвиняване - ще имате информация защо ще бъде то. Едновременно с това задържане за 72 часа и неотложно искане за задържане под стража.
Главният прокурор съобщи, че има правосъдно решение от турския съд за връщането на Димитър Желязков - Очите от Турция у нас. Очаква се процедурата да бъде финализирана с решение на турския правосъден министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР