Голмайсторът на efbet Лига - Ивайло Чочев, очаквано предизвика сериозен

...
Голмайсторът на efbet Лига - Ивайло Чочев, очаквано предизвика сериозен
Коментари Харесай

Лудогорец, Панатинайкос и украинци са на опашката за Чочев

Голмайсторът на efbet Лига - Ивайло Чочев, предстоящо провокира сериозен интерес към себе си със мощните си изяви през миналия сезон. От вестник “Тема Спорт ” цитират гръцки източник, съгласно който 30-годишният халф е бил препоръчан на гръцкия гранд Пaнaтинайкос, където е привлякъл вниманието на клубното управление. Източникът сочи още, че българинът е мечтан, както от първенеца Лудогорец, по този начин и от украински тим, чието име не се загатва.

Разградчани от своя страна ще се опитат за трети път в последните години да привлекат футболиста. Първата атака към надарения състезател бе при започване на 2022 година, а втората няколко месеца по-късно през лятото. Тогава националът изглеждаше доста покрай прекосяване на “Хювефарма Арена ”, само че в последна сметка управленията на Лудогорец и ЦСКА 1948 не се споразумяха. Така Чочев остана в Бистрица, където изживява своята втора футболна младост.

През предишния сезон Чочев бе най-резултатният полузащитник в Европа и с 21 маркирани попадения стана голмайстор на родния шампионат. Освен това оказа помощ на тима си да доближи финала на Купата на България, както и да завоюва бронзовите медали в efbet Лига, поради което ЦСКА 1948 през идващата акция 2023/2024 за първи път в своята скромна и къса футболна история ще играе в европейските клубни шампионати.

Именно с тези резултати Чочев заслужи и завръщане в националния тим на България и бе включен в представителния състав на “трикольорите ” за квалификациите за Евро 2024 в Германия против Литва на 17 юни (събота) и против Сърбия на 20 юни (вторник).

Евентуалното идване на Чочев при 12-кратните първенци съществено би развило конкуренцията в средата на терена на тима. В тази зона лудогорци разполагат с Якуб Пьотровски, Мануел Шоу, Клод Гонсалвеш, Педро Нареси и Нонато. Последните двама са употребявани и на позициите директно зад нападателя. Те обаче не съумяха в първия си сезон в тима да оправдаят сериозните упования, с които дойдоха от Бразилия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР