Големият проблем е, че 3/4 от пенсионерите получават под 1000

...
Големият проблем е, че 3/4 от пенсионерите получават под 1000
Коментари Харесай

Бивш министър каза големия проблем на пенсионерите

Големият проблем е, че 3/4 от пенсионерите получават под 1000 лв. и за тях би трябвало да се търси решение, тъй като шестте % не правят работа и не са задоволителни.Това сподели пред Българското национално радио някогашният обществен министър и шеф на Балканския институт по труда и обществената политика Иван Нейков.

" Вероятно това е повода да се предлага второто нарастване от октомври. Тук има риск още веднъж. Когато се приказва със междинни цифри, постоянно ще има някакъв проблем с обяснението, по тази причина е доста значимо по какъв начин ще бъде обяснено всичко това на хората.

При всички положения, откакто държавното управление е имало куража да каже – " няма да получавате по-малко пари “, значи би трябвало да има два пъти по-голям кураж да откри парите ", изясни той. 

Нейков означи, че инфлацията понижава покупателната дарба: " Може да получаваш повече пари от интервала преди инфлацията, само че това не значи, че имаш по-голяма покупателна дарба.

Това е огромният проблем и е правилно да се каже на хората, че без значение от всички старания, които се поставят от държавното управление, в действителност ще имаме понижаване на покупателната дарба. Според мен би трябвало да подготвим хората да се стегнат за есента и зимата ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР