Големият победител е тази част от българския народ, която е

...
Големият победител е тази част от българския народ, която е
Коментари Харесай

Харалан Александров: Слави Трифонов е загадката на изборите

Големият победител е тази част от българския народ, която е избрала да гласоподава. Слави Трифонов е загадката, напълно несъмнено е, че ГЕРБ резервираха мощните си позиции. Може да се каже, че това е незабравим триумф след трети и то цялостен мандат, да са водеща политическа мощ поради всичко, което се случи, съобщи пред бТВ общественият антрополог Харалан Александров. Той добави, че подозира, че това е резултат от огромните градове.

Ако Вътрешна македонска революционна организация е в Народното събрание, това е най-умерената измежду консервативните националистически групи, което е добра вест, сподели Александров.

Предвид обстоятелството, че предходната година беше показана от митинги и от пандемията, митингите би трябвало да приказват, че Борисов не би трябвало да завоюва нов мандат, а резултатите демонстрират, че той е водеща политическа фигура, тъй че е триумф за ГЕРБ, безусловно безапелационно “, съобщи политологът Слави Василев.

„ Трябва да погледнем същността на българската политическата система и дали тя съумява да даде на хората опция да изразят мнение, такова, че да пребори статуквото. Статуквото е толкоз мощно вкопано, според мен, в резултат на това, което се случи предходната година и Борисов още веднъж да е пръв – това значи, че или митингите не са извадка на болшинството български жители и са дребна част от него или значи, че политическа система не може да образува опция ".

" За да обобщя - едно - мощен резултат на ГЕРБ, две - слаб резултат за Българска социалистическа партия, мощно показване на партията на Слави Трифонов и безусловно задънена улица оттук насетне по какъв метод ще се образува властта. В този парламент от поръчките, които политическите водачи правеха, доста мъчно ще се схванат “, сподели Василев.

Голямата вест е, че довчерашната парламентарна съпротива дружно е първа политическа мощ – тя имаше платформа за събаряне на актуалното ръководство от власт и това е на път да бъде реализирано, сподели политологът Димитър Аврамов.

Той добави, че сме видели най-неубедителното показване на ГЕРБ.

Политическата история демонстрира, че в условия на рецесии хората нормално се сплотяват към ръководството. Много рядко образци или президенти, които са управлявали по време на рецесии, не съумяват да завоюват. На фона на това, че страната е в рецесия и всички гледат към държавното управление, този резултат е цялостна злополука, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР