Големият бургаски поет Росен Друмев е починал на 65-годишна възраст.

...
Големият бургаски поет Росен Друмев е починал на 65-годишна възраст.
Коментари Харесай

Голяма трагедия: След тежко боледуване почина големият поет Росен Друмев

Големият бургаски стихотворец Росен Друмев е умрял на 65-годишна възраст. За кончината му заяви кметът на Бургас Димитър Николов във фейсбук. Росен Друмев ни напусна след дълго боледуване.
Той е създател на поетичните книги: „ Тежко време “, Отломки “, „ Наноси “, „ Сиромашка софра “, „ Армада. Пътуване през загатна “, „ Човешко “. От дълги години работеше като редактор на списание „ Море “, издание на Бургаска писателска общественост.
„ Той е един от създателите, поради които Бургас е прочут и уважаван като град на изящната книжовност. Росен си отиде след тежко и дълготрайно боледуване, оставяйки творчество, което е част от националното литературно благосъстояние.Не се стремеше към светлината на прожекторите. Той работеше безшумно и дискретно, само че с честност и отдаденост към думите, по тази причина и поетичните му послания са мощни и запаметяващи се. Чрез тях той вечно ще е част от литературната памет на Бургас.Съболезнования на околните “, написа кметът Димитър Николов.
Поклонението ще бъде във вторник, 16 януари, 11 ч.
Росен Друмев е роден на 9 декември 1958 година в Бургас. Носител е на голям брой литературни награди. Един от знаковите бургаски създатели на нашето съвремие.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР