Големите ученици се връщат в клас през февруари, но с

...
Големите ученици се връщат в клас през февруари, но с
Коментари Харесай

Ето реда за връщане на големите ученици в клас

Големите възпитаници се връщат в клас през февруари, само че с периодично повтаряне. Това заяви просветният министър Красимир Вълчев в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

" Чрез периодично повтаряне ще се върнат учениците в клас - предпочитано 7, 8 и 12 клас. Следим деликатно обстановката. Последната седмица преди 1 февруари ще бъде оценена обстановката и тогава ще бъде решено дефинитивно ", съобщи просветителният министър

Учениците от 5 до 12 клас ще би трябвало наложително да бъдат с маски в учебните заведения. Ще се проветрява по-често, а задачата е учениците да излизат по-често на открито, съобщи той.

Завършването на периода няма да се отсрочи като време. Нямаше екскурзии, нямаше грипни ваканции, изясни министърът.

Засега няма да се изместват и датите за матурите, добави Вълчев.

Притеснението на МОН идва от огромният риск, който носи английския вариант. Рискът остава, а въпреки това, учениците в гимназиален стадий до края на януари ще са 12 седмици в режим на онлайн образование.

19 000 учители към този момент са декларирали предпочитание да бъдат имунизирани. Списъкът е отворен и не престават да одобряват още искащи, сподели още Вълчев.

Министърът направи коментар и за идните избори. " ГЕРБ печели последните 14 години и съм уверен, че и този път, ще бъдат оценени напъните ни ", сподели Вълчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР