Големите търговски центрове и фитнесите отварят от утре. Дейност подновяват

...
Големите търговски центрове и фитнесите отварят от утре. Дейност подновяват
Коментари Харесай

Отварят фитнесите и моловете

Големите търговски центрове и фитнесите отварят от на следващия ден. Дейност възобновяват кина и танцови школи при избрани ограничавания. От на следващия ден влиза възбраната за носене на шлемове и шалове като защитно средство на закрито. Търговските центрове и моловете публично ще отворят порти, само че с понижено работно време - от 10.00 до 21.00 часа, като малолетните и малолетни лица ще могат да ги посещават единствено с компаньон.

От на следващия ден и кината, и танцовите школи възобновяват активността си, само че при потребление на 30% от потенциала на пространствата и при съблюдаване на физическа отдалеченост, напомня БНР. Задължително е носенето на маски на закрити публични места, в това число в градския превоз и навън при скупчване на доста хора. Новите Covid ограничавания обаче не разрешават носенето на шлемове, шалове и кърпи като защитно средство на закрито.

От на следващия ден и фитнесите могат да възобновят работата си при потребление на до 50 на 100 от потенциала на пространствата. В залите не е наложително хората да упражняват с маски. Владимир Георгиев - притежател на фитнесцентър, изрази безпокойство дали ще може да се запълни и половината потенциал, откакто секторът се оказа един от най-засегнатите от Covid рестриктивните мерки. Той прикани хората спокойни да влязат в залите и да поспортуват, като увери: " Мерките, които взимаме, са повече от фрапантни. Ползваме дезинфектанти на ента степен. Всеки клиент, който влезне във фитнеса, си дезинфекцира ръцете, употребяват си лични кърпи. Просто хората да се престрашат и да влезнат да видят, че няма нищо ужасно ".

Междувременно ресторантьорите се отхвърлиха от протестното отваряне на заведенията от на следващия ден, 1-ви февруари.

В позиция, изпратена до медиите, от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България обявиха, че се притесняват от наказателна отговорност, която ще понесат дружно с личния състав, за нарушение на противоепидемичните ограничения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР