Големите предизвикателства винаги пораждат иновации. Пандемията от ковид-19 не е

...
Големите предизвикателства винаги пораждат иновации. Пандемията от ковид-19 не е
Коментари Харесай

Стартъпи правят работното пространство модерно

Големите провокации постоянно пораждат нововъведения. Пандемията от ковид-19 не е по-различна. Делът от новите поръчки за патенти в Съединени американски щати, свързани с технологии за отдалечена работа, са се нараснали повече от двойно сред януари и септември 2020 година Има обилие от благоприятни условия за инвестиция в голям брой новаторски хрумвания на ранен стадий. Представените по-долу оферти са от стартъпи, които се стремят да подобрят модерното работно пространство и по необясними аргументи се затрудняват с набирането на капитал. Участвате ли?
Кой какво предлага
Офисите се трансформират, с цел да дават повече място за взаимна работа. Все повече бюра стават споделени и пространството става все по-оскъдно. Често се постанова чиновниците да вършат резервации, с цел да си подсигурят място. TowelsonDeckchairs е немски стартъп, който употребява логаритми и служащи, с цел да резервира най-хубавите бюра. Неговите високочестотни ботове могат да резервират места сега, в който системите за резервации заработят; в офисите, които употребяват система, съгласно която първият печели, а служащите на компанията физически ще заемат място за клиентите й.

BottledBoss създава серия парфюми, които да оказват помощ на по-твърдите мениджъри да покажат по-хуманна страна. Empathy със своите нотки на кедър има успокояващо деяние, вследствие на което този, който го употребява, не може да прави нищо друго, с изключение на да гледа с схващане. Vulnerability няма избран мирис, само че ще ви накара да заплачете, в случай че си го пръснете в очите.

ClassPet употребяват същата технология за следене на контакти, употребена за следене дали хората са били изложени на въздействието на коронавирус, и я ползва при казуса с предубедеността във връзка с близостта в офиса. Чрез следене какъв брой постоянно хората се намират наоколо един до различен Class Pet може да предизвести компаниите дали шефовете отделят прекомерно доста време за срещи с избрани хора в офиса. Също по този начин е чудесна за злословия.
Реклама
Служителите се намират на невиждан надзор както в офиса, по този начин и вкъщи (виж Class Pet). Степента на контрол става все по-явна: през идващия месец в щата Ню Йорк влиза в действие закон, изискващ от работодателите да оповестяват на своите чиновници по какъв начин тъкмо наблюдават тяхната активност. Chaff е нов стартъп, който дава на чиновници голям брой благоприятни условия за противопоставяне. Клиентите на Chaff могат да трансформират излъчването на уеб камерите, тъй че да демонстрират авансово записани повтарящи се фрагменти, на които те работят старателно. Патентован програмен продукт ще мести курсора на случайни шпации, с цел да покаже, че чиновниците не са заспали. (Не е налична в Китай.)
Двойно нарастват патентите в Съединени американски щати, свързани с технологии за отдалечена работа.
VideoVici усъвършенства прекарването на хората по време на видеоразговори. Компанията е създала набор от функционалности, които работят с всички съществени конферентни платформи, и включват следното: таймери за времето, прекарано пред микрофона, с цел да лимитират времето, което един човек прекарва приказвайки; знак, който демонстрира какъв брой хора не ви обръщат внимание във всеки един момент; и филтър за ноздри, който да помогне със злощастни ъгли на камерата.

От Serene и Focusmate до Todoist и Evernote , замайващ набор от приложения за работливост дава обещание да направи служащите по-ефективни. Cull подхваща нов метод към този проблем, като безмилостно дефинира целите на нещата, които би трябвало да извършите. Използва изкуствен интелект, с цел да научи кои сътрудници се намират над вас в организацията или скоро могат да бъдат. Съобщенията от тези хора се трансферират във входящите ви кутии и вести и се подреждат по значимост. Комуникацията от други хора автоматизирано бива изтрита, преди още да сте я видели.
Реклама
Пътуването към офиса губи време, което би могло да бъде употребявано а) по-продуктивно или б) в спане. Същото се отнася и до времето, което хората прекарват в подготовка за работа от у дома. За това е учреден Bedesk , производител на революционни мебели, които ви разрешават да спите и да работите на едно и също място. По модела на болничните кревати Bedesk автоматизирано ще трансформира ъгъла на надолнище и включва сгъваема работна повърхност с голям брой места за зареждане. Таблите за глава могат да бъдат щамповани с фирменото ви лого и първите 1000 клиенти ще получат гратис гърне.
Стигаме и до метавселената
Съвсем скоро няма да е задоволително да говорите за метавселената, а ще би трябвало в действителност да отидете там. Metamorph е като персонален покупател за вашия аватар, като предлага самостоятелни препоръки по отношение на външния тип на вашия дигитален близнак. Дизайнери на аватари от по-висок клас, като да вземем за пример Ready Player Me, към този момент ви разрешават да променяте формата на веждите, да сгъстите косата, да носите военна униформа и като цяло да изживеете цифрова рецесия на междинната възраст. Милиони служащи на междинна възраст са напът да създадат някои съществено засрамващи избори. Не бъдете един от тях.

2022, The Economist Newspaper Limited. All rights reserved
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор The Economist
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР