Големите британски вериги супермаркети започнаха да ограничават закупуването на продукти,

...
Големите британски вериги супермаркети започнаха да ограничават закупуването на продукти,
Коментари Харесай

Паниката опразни Великобритания от тоалетна хартия

Големите английски вериги супермаркети започнаха да лимитират закупуването на артикули, ползващи се с огромно търсене заради суматохата от ковид. Тоалетната хартия, тестените произведения и млякото са лимитирани до 2-4 пакета за един човек, оповестява РИА Новости, представени от БГНЕС.
Паниката измежду жителите на Обединеното кралство стартира предходната седмица, когато броят на случаите и смъртността от COVID-19 стартира да нараства. Тази седмица суматохата се ускори: в огромните супермаркети към този момент не могат да се намерят тоалетна хартия, тестени произведения, зърнени и консервирани храни и полуфабрикати.
И макар че търговците на дребно настояват, че в складовете има задоволително ресурси от храни и артикули от първа нужда, британците още от сутринта стартират да образуват опашки по магазините.
За да стабилизират обстановката, магазините взеха решение да лимитират продажбата на артикули като тоалетна хартия, сапун, дезинфектанти, тестени произведения и мляко за един човек. Например веригата супермаркети „ Sainsbury “ разрешава покупката единствено на два продукта от един човек. Супермаркетите от икономична класа „ Aldi “ вкараха предел до четири продукта за едно посещаване в магазина.
Възрастните хора са с приоритет в първия час на отварянето на магазините.
В момента броят на инфектираните в страната е 1 950, а 71 са умрелите.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР