Големи предприятия в страната спират работа заради високата цена на

...
Големи предприятия в страната спират работа заради високата цена на
Коментари Харесай

Заводи спират работа заради скъпия ток

Големи предприятия в страната стопират работа поради високата цена на тока. Някои компании пък още от сряда работят с понижени мощности.  Причината е неведнъж увеличената цена на тока  на свободната енергийна борса, информира NOVA.

Заради по-скъпия ток: Големи предприятия понижиха производството си на половина

Въпреки че в четвъртък цената е по-ниска от сряда, тя още веднъж е над 100 лв. и по-точно - 132 лева. за мегават час, което е съвсем два пъти по-скъпо от междинните цени на тока в Европа.

При продължаваща неустановеност в цената на тока, бизнесът сигнализира за огромни загуби и предстоящи банкрути. Бизнесът упорства за инспекции в държавната енергетика, поради подозрения за спекулативно високи цени. От отрасловото министерство и НЕК в четвъртък не разясниха забележките на промишлеността.

„ Цената, която нас ни интересува е от 8.00 до 20.00 часа. Това е времето, през което ние работим. За него ние плащаме 162 лева за мегават час. Като сложим и 53 лева такси, които ние плащаме, цената става 212 лева Това значи гибел за бизнеса ”, разяснява Стоян Начев от " Металик " АД.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР