Големи демонстрации са избухнали тази сутрин в най-големя завод за

...
Големи демонстрации са избухнали тази сутрин в най-големя завод за
Коментари Харесай

Насилие в най-големия завод за айфони в Китай

Големи демонстрации са избухнали тази заран в най-големя цех за произвеждане на айфон (iPhone) в света в Китай, който е благосъстоятелност на тайванския поддоставчик „ Фокскон “ (Foxconn).

Това се вижда на видеата, публикувани от обществените мрежи „ Вайбо “ и „ Туитър “, за които оповестява Франс прес.

Кадрите демонстрират тълпи служащи, които маршируват по улица, като някои са изправени лице в лице с редица от хора в бели защитни скафандри и служители на реда от отдела за отбрана на публичния ред. Заводът се намира в Чжънчжоу, централната китайска провинция Хънан, заяви Българска телеграфна агенция.

Откъс от публикувано видео демонстрира десетки служащи, които крещят „ Защитаваме правата си “ пред редица от служители на реда и и полицейска кола с включени мигащи светлини.

На различен кадър се вижда служащ, който слага железна преграда на земята, а създателят на видеото крещи: „ те зареждат “ и „ сълзотворни бомби “.

Вероятно хаштагът „ Вълнения Фокскон “ е бил цензуриран тази заран в обществените мрежи, само че няколко известия за митингите към момента са онлайн, показва Агенция Франс Прес.

Тайванската „ Фокскон “ сглобява електронни артикули за доста интернационалните марки. Компанията, която е главен поддоставчик на „ Епъл “, се сблъсква през последните месеци с повишен брой случаи на COVID-19 в големия си цех в Чжънчжоу, най-големият в света за произвеждане на айфони.

В комплекса работят над 200 000 чиновници, множеството от които и живеят в завода.

„ Фокскон “ реши да ограничи достъпа до обекта с служащите вътре, с цел да спре разпространяването на вируса.

Стотици изпаднали в суматоха служащи обаче избягаха пешком от карантинирания обект.

Тайванската група е най-големият шеф в частния бранш в Китай, с над 1 милион чиновници в страната в към 30 фабрики и научноизследователски институти. „ Фокскон “ не отговори на молбата на Агенция Франс Прес за коментар.

 

 
 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР