Големи авиокомпании, като Lufthansa и Air France вече обявиха своите

...
Големи авиокомпании, като Lufthansa и Air France вече обявиха своите
Коментари Харесай

British Airways връща в небето най-големия пътнически самолет

Големи самолетни компании, като Lufthansa и Air France към този момент оповестиха своите проекти за най-големия пътнически аероплан в света – Airbus A380, а точно да го „ пенсионират “. Решението идва на фона на невижданата до момента рецесия, която на процедура замрази авиационния бизнес през последната година и стремежът на превозвачите да понижат разноските.

British Airways, обаче не има намерение да се причисли към своите немски и френски сътрудници. „ A380 не лети сега, само че той е част от проектите за бъдещо възобновяване на самолетната компания. Все още не е решено по кое време тъкмо A380 ще бъде върнат назад в употреба “, сподели Шон Дойл, основен изпълнителен шеф на British Airways пред The ​​Independent. Той предвижда, че самолетната компания няма да се върне на предпандемичното си равнище най-малко през идващите 2-3 години. " Най-доброто ни съмнение е 2023-2024 година ", прецизира той.

Шон Дойл беше назначен за основен изпълнителен шеф на British Airways след напускането на Алекс Круз през октомври 2020 година на фона на това, което компанията дефинира като „ най-лошата рецесия в сектора “. Преди това той заемаше близо 2 години същата служба в Aer Lingus, друга самолетна компания от групата IAG.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР