Годината беше динамична и нелека за нашите частни пенсионноосигурителни дружества.

...
Годината беше динамична и нелека за нашите частни пенсионноосигурителни дружества.
Коментари Харесай

Две пенсии са категорично повече от една

Годината беше динамична и нелека за нашите частни пенсионноосигурителни сдружения. Но също беше и удивително позитивна, и доста съзидателна. Това съобщи Евелина Милтенова, ръководител на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване по време на церемониален коктейл в столичния хотел "Балкан " (на 17 декември).

Милтенова акцентира, че към края на тази година, насъбраните суми в допълните пенсионни фондове ще надвишават 15.2 милиарда лв.. Освен това до този миг са изплатени повече от 100 млн. лв. - еднократно или на наследници. В същото време доходността на пенсионните портфейли при универсалните фондове се е възстановила много съществено. "Към края на годината тази рентабилност варира приблизително сред 5 и 6% за деветте пенсионни сдружения. Това отчитаме като доста сериозен триумф ", уточни тя. Според думите й едно от най-големите достижения за тази година в бранша е сполучливото привършване на работата по Закона за изменение и допълнение на Кодекса за обществено обезпечаване, засягащ етапа на погашение.

"Вярваме, че беше сложена една доста солидна основа и законопроектът ще поеме по своя път. Убедени сме, че ще се откри и положително решение за поправяне на справедливия коефициент за установяване на държавната пенсия. Така и ще покажем, и ще потвърдим, че две пенсии при всички положения и изрично са повече от една ", разгласи ръководителят на браншовото съдружие.

"Нашето кредо е да укрепим и затвърдим доверието на обезпечените лица в способността ни сполучливо да управляваме техните пенсионни спестявания. Нека в техен интерес да реализираме взаимно с способените държавните органи справедливите решения на противоречиви въпроси, които хората чакат от нас ", сподели още Милтенова. Тя добави, че сега превъзмогването на последните провокации, свързани с етапа на погашение на вторите пенсии, а и на всички други компликации, които засягат първия дирек на пенсионната система зависи, от новия обществен министър Деница Сачева.

"За наше благополучие госпожа Сачева към този момент посочва своята диалогичност и положителни планове, като съобщи, че съгласно нея няма по какъв начин две пенсии да са по-малко като сума от една ", напомни Милтенова

"Смятам, че сме доста способни и дружно можем, посредством ефикасни вложения, ръководство и усъвършенствана законова рамка да утвърдим частните пенсионни фондове като един от най-сигурните фактори за развиване на българската стопанска система, по този начин както фондовете в редица страни го вършат от години ", сподели в умозаключение ръководителят на Асоциацията на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР