Година след решението на полския Конституционен съд евродепутатите призовават правителството

...
Година след решението на полския Конституционен съд евродепутатите призовават правителството
Коментари Харесай

Европарламентът призова Полша да отмени забраната на абортите

Година след решението на полския Конституционен съд евродепутатите приканват държавното управление да анулира възбраната за аборт, която излага на риск живота на дамите.

Европейският парламент гласоподава резолюция, в която евродепутатите приканват полското държавно управление да гарантирa, че в Полша повече няма да умират дами поради този ограничаващ закон.

През септември 30-годишна полякиня умря от септичен потрес, защото лекарите ѝ не направиха животоспасяващ аборт, а вместо това изчакаха плодът да почине заради рестриктивните мерки за законни аборти в Полша.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Sarah (@buildingbackpolishrights)

От ЕП предлагат страните членки на Европейския съюз да си сътрудничат по-ефективно за улеснение на трансграничния достъп до аборт, да вземем за пример като дават на полските дами достъп до безвъзмезден и безвреден аборт в други национални системи на опазване на здравето.

" Членовете на Екологичен потенциал показват страдание, че заради това рестриктивно законодателство дамите са принудени да търсят рискови аборти, да пътуват в чужбина, с цел да създадат аборт, или да продължат бременността си срещу волята си, в това число в случаи на съдбовно увреждане на плода ", се показва в прессъобщението на Европейския парламент.

Освен това членовете на Европейския парламент осъждат все по-враждебната и насилствена среда за дамите правозащитници в Полша и приканват полските управляващи да подсигуряват правото им да се показват обществено, без да се опасяват от последици или закани.

Евродепутатите дефинират възбраната на абортите като „ още един образец за политическото завладяване на правосъдната власт и систематичния срив на върховенството на закона в Полша “. Затова те желаят Съвета на Европейски Съюз да включи този въпрос в своето следствие на ситуацията с върховенството на закона в Полша.
Полша през очите на една млада и ядосана актриса

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР