Година след началото на войната в Украйна български и украински

...
Година след началото на войната в Украйна български и украински
Коментари Харесай

Шествия в подкрепа на Украйна година след руската инвазия, най-масовото е пред президентството

Година след началото на войната в Украйна български и украински жители провеждат шествия под мотото " Украйна - Европа - Свобода - Победа! " в поддръжка на битката за независимост и самостоятелност на украинския народ. Освен в София, където то е най-мащабно, шествия са проведени и във Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна и Бургас.

В столицата жителите, които ще изразят съпричастност с украинския народ, се събраха пред президентството. " Българи и украинци заставаме един до друг на спокойно шествие в поддръжка на свободна Украйна ", показват пред участниците, които се събраха през президентството. Идеята им е да почетат паметта на хилядите жертви, да подкрепят бежанците и да изразят поддръжка за напъните на украинския народ да отстоява свободата си.

Множеството резервира минута безмълвие в памет на жертвите в тази война.

 Снимка: Булфото

" България и българският народ знаят ясно, който е агресорът в тази война, макар опитите на някои политически сили и държавни фигури, които зад етапа на пацифизма и неутралността, приканват светът да изостави Украйна ", споделиха още уредниците.

За да почетат паметта на жертвите на съветската експанзия и с цел да стачкуват против позицията на българския президент по отношение на войната, пред президентството се събраха и представители на неправителствени организации. Сред тях са придвижване " БОЕЦ " и Атлантическия съвет.



След 19:30 ч. шествието в поддръжка на Украйна потегли оттова в посока Орлов мост.

 Сничка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР