Гнусно занимание в МВР разкри вътрешният министър Иван Демерджив и

...
Гнусно занимание в МВР разкри вътрешният министър Иван Демерджив и
Коментари Харесай

Гнусно занимание в МВР. Демерджиев хваща метлата

Гнусно занятие в Министерство на вътрешните работи разкри вътрешният министър Иван Демерджив и разгласи, че ще го пресече на секундата.

За страдание има данни, че полицейски чиновници вземат участие в пропускането на мигранти по границата. Ние работим с тези данни не от през вчерашния ден. От две седмици работим по сигнали и в някои от случаите сме напреднали доста. Това е едно гнусно занятие, водещо до такива нещастия, сподели яростно Демерджиев в изявление за бТВ. Още в деня на нещастието с двамата служители на реда от Бургас, които починаха, с цел да спрат рейс с 47 мигранти, МВР-шефът се закани, че до дни ще пресече порочните практики във ведомството му.

С постъпването ми в служба като министър и визитата ми на границата бях подведен. Тогава в отчет ми се сподели, че обстановката е тежка, само че те я държат под надзор. Възложих на зам. шефа на гранична полиция Деян Моллов, който през вчерашния ден си подаде оставката, да впусне силите си напълно в опасване на сухопътната граница и да спре мигрантския поток. Освободих го от всевъзможни други функционалности и той пое този ангажимент. Вчера имахме диалог и считам, че и той регистрира, че не е могъл да се оправи, безапелационен бе министър Демерджиев.

" Знаем всичко належащо за следствието на случая. Още сутринта рано са почнали дейности по следствие. Трябваше да бъдат открити и арестувани две лица, като останалите са арестувани на място. Всички досега са арестувани ", разяснява Иван Демерджиев.

" Специално за този рейс няма данни да му е обезпечаван чадър от служители на реда. Предполагам, че е подбирано трасето. Ние няма по какъв начин да наситим всяка улица и път с полицейски сили. Пътниците в рейса са си стояли там, където стоят нормално пасажерите. Не са били в багажното поделение. ”, сподели МВР-шефът.

„ Този транспорт се реализира през нощта и надлежно още първия надзорен пункт подава стоп палка и отбива рейса, само че той продължава. Качват се служителите на реда от гранична полиция и потеглят с техен автомобил след рейса и подават сигнал на сътрудниците по трасето.

В този рейс пътуват 47 лица, измежду които има дами и деца. Полицаите са видели това и значително е лимитирало опциите им рейсът да бъде спрян безвредно. Много постоянно обичайните способи като шипове и сходни могат да доведат до тежка злополука и доста починали в рейса. За да предпазят живота на пътните служителите на реда са рискували и за огромно страдание са изгубили своя личен живот ", добави той.

" Философията за защита на границата ни е сбъркана. Тя залага на жива мощ. Част от аргументите да се стигне до това е, че част от граничното оборудване не е задоволително надеждно още при самото създаване. Това гранично оборудване се преодолява със стълба за 2 мин. В момента хиляди полицейски чиновници попълнят този недостиг и непрекъснато се пробват да спрат мигрантите. А с всеки минал ден потокът от бежанци се усилва. ”, сподели още Демерджиев.

Вчера той е разговарял с вътрешния министър на Турция. Ситуацията там също не била по никакъв начин добра. Търсим взаимоотношение. Договорихме среща на равнище заместник-министри и шефове на дирекции, с цел да се координират дейности по преодоляване на този напън, сподели министърът.

Мигрантските потоци от Сирия се ускоряват и основават съществени проблеми. Всеки ден се прибавят още хора към тези 4-5 милиона, за които към този момент знаем в Турция. От тях поемат към България и Гърция, изясни Демерджиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР