Глутница кучета тормози хората в град Каблешково. След последното нападение

...
Глутница кучета тормози хората в град Каблешково. След последното нападение
Коментари Харесай

,,Пускат кучета, искат да се отърват от тях“: Глутница тормози цял град, разкъсаха ръката на мъж

Глутница кучета тормози хората в град Каблешково. След последното нахлуване и раздрана ръка на мъж, през вчерашния ден хората започнаха да събират подписи със вик за помощ, оповестява Нова телевизия.
„ Видяхме, че му тече кръв от ръката, попитахме го какво се е случило и той ни изясни, че едното куче го е ухапало. Просто го помолихме да влезе, промихме го и го изпратихме в здравната работа да му бият една ампула за тетанус ”, описа фармацевтът Петя Дончева.
Напрежението ескалира преди два дни, прецизира репортерът Елена Танева. Проблемът с четириногите обаче бил от месеци, нападенията не е едно, а страхът растял.
Всеки ден ходя с количката си се обръщам, тъй като се тормозя да няма след мен куче, споделя Ралица Стоянова. Има подобен случай – майка на две деца бе подгонена от огромно куче, прибавя тя.
Учителката Павлина Дърлянова пък разкри, че нейни възпитаници са преследвани от глутници, когато отивали да си купуват закуски.
Милена Иванова показа, че след национални танци тя и колежките й не смеели да се качат в колите си. „ Добре, че имаше едно момче, което се разбръмча със своите возило, с цел да притегли внимание и ние да можем да влезем в колите си “, прибавя тя.
Жителите на града започнаха подписка, която да внесат в Община Поморие с молба за подпомагане. Общинския подслон там обаче бил претъпкан.
„ В момента в приюта в Поморие има 160 животни, а в прилежаща община в приюта има 4 животни. Проблемът в частен случай е подобен, че всеки четвъртък, употребявайки пазара и стълпотворението от хора, се пускат животни, които множеството не са бездомни, а са техни и желаят да се отърват от тях ”, изясни шефът общинския подслон в Поморие Валентин Продромов.
„ Ежеседмично, да не кажа всекидневно, получавам сигнали за нови бездомни кучета. Особено след четвъртък, след пазара, както през днешния ден имаме, на следващия ден ще има най-малко 3 кучета, които ще са пуснати на територията на града ни ”, споделя кметът на Каблешково Ивайло Иванов.
За изхранването на животните са нужни по 2 тона храна на месец, което задъхва и общината. А на пазара през вчерашния ден имаше изоставени нови кучета.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР