Глобалното производство на кокаин достигна рекордни нива, след като търсенето

...
Глобалното производство на кокаин достигна рекордни нива, след като търсенето
Коментари Харесай

Производството на кокаин достига рекордни нива с появата на нови центрове за трафик

Глобалното произвеждане на кокаин доближи рекордни равнища, откакто търсенето се възвърне след блокирането заради C OVID , откри нов отчет, представен от „ BBC “.

Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността заяви, че развъждането на кока се е нараснало с 35% сред 2020 година и 2021 година, достигайки рекордни равнища. Констатациите демонстрират, че в Западна и Централна Африка са се появили нови центрове за трафик .

Докладът също по този начин споделя, че трафикантите употребяват интернационалните пощенски услуги по-често, с цел да доставят опиати на потребителите.

Европа и Северна Америка са най-големите пазари за кокаин , следвани от Южна и Централна Америка и Карибите. Докато в отчета се споделя, че пазарите в Африка и Азия са „ към момента лимитирани “ , Гада Уоли от Организация на обединените нации разяснява, че капацитетът за разширение на пазара там е рискова действителност.

В Глобалния отчет за кокаина се споделя, че нарастването на производството е резултат от разширение на развъждането на кокаинов шубрак, както и от усъвършенствания в превръщането на кока в кокаин на прахуляк. В него се озтъква, че експлоадирането на COVID-19 е имало „ унищожителен “ резултат върху пазарите на лекарства, защото интернационалните пътувания бяха мощно лимитирани. Търсенето на кокаин спадна, защото нощните клубове и питейните заведения бяха затворени по време на пандемичните блокировки. Но отчетът удостоверява новата действителност:

„ Последните данни обаче демонстрират, че този спад е имал малко въздействие върху по-дългосрочните трендове. Глобалното предложение на кокаин е на рекордни равнища. “

Според разбора Обединеното кралство има „ доста нарастване “ на конфискациите на кокаин в „ бързите пратки и пощенските режими “. Прихващанията от правоприлагащите органи също се усилват – с по-висока скорост от производството, се показва още в отчета. Други основни констатации включват:

  • Колумбия към момента господства в маршрутите за трафик, макар че пътищата към Европа са еволюирали
  • Потреблението в Австралия доближи своя връх в средата на 2020 година, спадна с 50% през идната година и се увеличи „ умерено “ през последните няколко месеца на 2021 година
  • Мексикански и балкански незаконни групи са се доближили до центъра на производството, с цел да получат достъп до доставки
  • Употребата на крек е във възходяща наклонност в няколко западноевропейски страни, в това число Обединеното кралство , Белгия , Франция и Испания
  • В Украйна пазарът се разширяваше, само че след нашествието на Русия предишния февруари търсенето е нарушено фрапантно

В отговор на отчета ръководителят на отдела за проучвания и трендове на Организация на обединените нации Анджела Ме сподели, че предлагането на кокаин се е нараснало в Южна Америка, защото незаконните групировки са поели надзор над региони, ръководени преди този момент от най-голямата бунтовническа група в Колумбия – Революционните въоръжени сили на Колумбия . Тя счита, че това е довело до конкуренция сред групите – в това число някои задгранични групи – което е нараснало производството.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР