Глобалният технологичен гигант Google добави 24 нови езика, говорени от

...
Глобалният технологичен гигант Google добави 24 нови езика, говорени от
Коментари Харесай

Google Translate добавя 24 нови езика

Глобалният софтуерен колос Гугъл добави 24 нови езика, говорени от повече от 300 милиона души към своята платформа Гугъл Translate.

Десет от новите попълнения са в Африка, в това число Lingala, Twi и Tigrinya.

„ В продължение на години Гугъл Translate оказва помощ за премахването на езиковите бариери и свързването на общности по целия свят “, споделят от основаната в Съединени американски щати компания.

Той прибавя, че в този момент желае да помогне на тези, чиито езици " не са показани в множеството технологии ".

Новите езици варират от бходжпури, който се приказва от към 50 милиона души в Северна Индия, Непал и Фиджи, до дивехи с към 300 000 души, говорещи го на Малдивите.

Така броят на наличните езици стига до 133 общо.

От компанията споделят, че новите езици съставляват механически крайъгълен камък, като изясняват, че употребяват модел на машинно образование, който се научава да „ превежда на различен език, без въобще да вижда образец “.

Това може да бъде потребно за езици, където не е разполагаем огромен набор от данни от човешки преводи, които могат да се употребяват за образование на компютър. От компанията признават, че технологията не е съвършена.

" За доста поддържани езици, даже за най-големите в Африка, които поддържахме - да речем като йоруба, игбо, преводът не е страховит. Определено ще разберете концепцията, само че постоянно се губи огромна част от финеса на езика ", разяснява откривателят на Гугъл Translate Исак Касуел сподели пред BBC.

С новите езици няма да е по-различно, само че съгласно хората, които оказват помощ в проучването, споделят, че това е положително място за начало.

През 2020 година Гугъл Translate добави пет нови езика към платформата в това, което тогава беше първото й уголемение през последните няколко години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР