Глобалната пандемия от Covid-19 радикално трансформира света, в който живеем.

...
Коментари Харесай

Дигиталната "имунизация" на Бургас

Глобалната пандемия от Covid-19 коренно трансформира света, в който живеем. Нашето " ново обикновено " е обвързвано с ограничавания и ограничения, които допреди година изглеждаха немислими. От бизнес позиция потребността от обществена отдалеченост и прекосяване към отдалечена работа фрапантно усилва потреблението на телекомуникационни услуги, софтуерни платформи за бизнеса и smart city решения за усъвършенстване на обществената среда.

На процедура цифровата съгласуваност се трансформира в неотменна част от съвсем всяко нещо, кое- то вършим във всекидневието си. Така огромните телекоми се трансфораха в цифровия гръбнак на стопанската система, тъй че тя да не рухне при следващата епидемиологична вълна. Един от водещите оператори Vivacom си е сложил за цел да имплементира всичко това освен на централно, само че и на локално равнище. Отличен образец за този таргетиран метод е район Бургас. " Когато общината изисква от телекомите някакви решения, с които да подпомогнем битката им с Covid-19, ние постоянно сме отсреща. Включително сме софтуерен сътрудник на об- щинския сайт smartburgas.eu, за който доставяме интернет ресурсите. Там още първоначално има страница за предварителна защита на ковид ", споделя Димитрина Апостолова, районен управител " корпоративни продажби " за Бургас. Предвид това, че Covid-19 няма да изчезне през днешния ден или на следващия ден, упованията на компаниите, на общината и изобщо на множеството хора в града е да се намерят тези телекомуникационни решения, които да създадат допустимо ръководството на бизнеса от разстояние. Тоест без физическо наличие в офисите и без доста хора да се натрупат на едно място.
" Дистанционна " еволюция посредством технологии
" На процедура покрай корона-вируса и покрай covid-мерките целият свят се промени през последната една година, тъй че съществуването на такива дис- танционни решения е извънредно значимо за бизнеса ", уверена е Апостолова. Това е повода при започване на този месец Vivacom да сътвори специфичен отдел, който да съветва компаниите по въпроса с имплементацията на смарт IT-решения. Той е със седалище в София, само че за Бургас има особено назначен човек, който да поучава клиентите по отношение на този вид услуги, което може да е доста потребно в подтекста на пандемията. " Инж. Даниел Колев работи във Vivacom от 10 години и е по този начин да се каже стълбът на IT-решенията в цялата област. Като цяло съществуването на подобен човек в града е от огромно значение, тъй като Бургас е новаторско обитаемо място ", споделя Димитрина Апостолова. От Vivacom са уверени, че потребителите демонстрират все по-голям интерес за прекосяване към облачни услуги, т.е. при тях да няма концентриран хардуер. " Облачната услуга дава опция на клиентите ни да доближават техническите си запаси от разстояние т.е. те нямат сървър на място, а информацията им е на виртуален сървър в " облака ". Така те могат да се намират даже отвън страната, само че отново да си правят служебната работа, достъпвайки тези запаси ", обобщава районният управител на телекома за Бургас.
" Много е значимо, че общината залага в своята цифрова политика и потреблението на 5G-решения "
Димитрина Апостолова, районен управител " корпоративни продажби " за Бургас
Идеята на локалната община, а и на бизнеса е в града е да търсят нови и нови решения, тъй че районът да стане по-конкурентен на останалите селища в България. Така те се пробват да основат удобна среда за живот на младежите, тъй че да останат в Бургас, а също за посредством отдалечена работа да се привлекат експерти и от други градове, в това число и хора от чужбина. " И с цел да може всичко това да се реализира, са нужни смарт услуги като нашите. Защото и градът, и бизнесът страдат от неналичието на качествени фрагменти с знания в областта на високите технологии ", счита Димитрина Апостолова.

Vivacom и локалната администрация от години поставят старания за основаване на подобаваща софтуерна среда, която в подтекста на пандемията към този момент стартира да се изплаща. Например предходната година бургаското кметство печели финансиране по програмата на Европейски Съюз, наречена WiFi4EU за безвъзмезден безжичен интернет. С парите локалната власт конфигурира 12 зони за свободен онлайн достъп, като Vivacom e софтуерен сътрудник. " Изградиха се мрежи към учебни заведения, три свободни зони към парк " Арена ", в " Борисовата градина " ; в скейт парка в кв. " Славейков " ; на ул. Александровска; на пл. " Жени Патева " ; в парк в кв. " Лазур " ; на пл. " Кирил и Методий " ; в " Меден Рудник " до " Лакомата спирка " ; на спирката до операта. " По този метод от общината се пробваха да подтикват хората да работят, да учат и да почиват на открито. Да не са затворени в къщите си и да изпадат в депресивни положения, а да са на въздух. Мисля, че това бяха едни доста свястно оползотворени пари от страна на общината в актуалната обстановка. ", споделя Димитрина Апостолова. Също по този начин общината пуска WiFi на пристанището в Крайморие. Идеята е през летния сезон да има безвъзмезден, бърз и безграничен достъп за туристите, посещаващи морския бряг, както и за хората, живеещи там.
Градове Стара Загора, Хасково Капитал Градове е поредност, изследваща достиженията и проблемите на бизнеса в районите на България.Акценти от изданието: > Ще има ли работа след въглищата в Стара Загора> Големите компании в района на Хасково - хазарт, машини и бира> Опаковки от Стара Загора за цяла Европа > Свиленград: сред хазарта, туризма и пандемията> Музикалният шлагер от Димитровград - " Пайнер " Разгледайте цялостното наличие по-долу.
Vivacom е сътрудник на община Бургас и по линия на построяването на интегрирания градски превоз. В момента морският град имплементира решение за умна билетна система. Тя разрешава хората да си купуват билети онлайн и да си презареждат картите, без да посещават центровете за продажба. Това също е доста значимо предвид на анти-covid ограниченията против скупчването на хора пред гишетата за продажба.
Със смарт камери против Covid-19
Във връзка с епидемиологичната конюнктура общината се засилва и по въпроса с термокамерите. Vivacom слага две в общинската болница МБАЛ " Бургас " и още една при басейна в комплекс Славейков. И трите камери са дарения на телекома. Отделно всички учебни заведения в града са оборудвани с сходни устройства, тъй че постоянно да се ревизира температурата на учениците.

Градската мрежа от камери за видеонаблюдение също намират своето приложение в битката с разпространяването на Covid-19. " От общината сложиха в допълнение камери на рискови места, където се чака събирането на повече хора. Целта да е да се предотврати скупчване на население от една страна, а от друга да има и предварителна защита на престъпността, както е при всяко видеонаблюдение. Бургас е градът с най-голяма плътност на видеонаблюдението в страната. Борят камери непрекъснато се усилва и към този момент е към 1000 ", описват от Vivacom. През последната година е конфигурирано виде- онаблюдение в целия квартал " Победа ". Това е значимо, защо- то в този район криминогенната конюнктура е по-рискова, а също по този начин има терзания за вероятно по-голямо разпространяване на Covid-19.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР