Глобалната пандемия на COVID-19 помогна на туристичeския бизнес по морето

...
Глобалната пандемия на COVID-19 помогна на туристичeския бизнес по морето
Коментари Харесай

Павлин Косев: Пандемията ни помогна да покажем на нашите гости конкурентен лукс и високо качество

 Глобалната пандемия на COVID-19 оказа помощ на туристичeския бизнес по морето да изненада прелестно българските и непознати посетители, които почиваха в курортите ни не по личен избор, а принудени от събитията, затворените граници и наложените карантини.

Това изясни ръководителят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев. Организацията е районна конструкция на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Въпреки, че бяхме с понижен личен състав и чиновниците бяха с близо 60 на 100 по-малко от наетите през 2019 година, ние упяхме да предложим положително качество и равнище, сравнимо с известни и желани по принцип от тези хора европейски и международни дестинации. Очакваме както българските посетители, по този начин и румънските, които бяха главните туристи през този сезон,  да се върнат и през идващото лято. Още повече, че през тази година успяхме да ги убедим, че предлагаме доста преференциални цени и в това време първокласният ни артикул е конкуретноспособен, изясни Косев.

Като плюс и аргумент да посрещнат и следващата година тези посетители той уточни, че всички притежатели на заведения за хранене и хотели, както и всички работещи в туристическия бизнес, се отнасят извънредно отговорно и не вършат компромис с хигиеничните правила. Във всички обекти във Варна и района се съблюдават противоепидемиологичните написания и през лятото не се стигна до рискови обстановки, подчертва Косев. 

Хотелските комплекси вложиха в в допълнение съоръжение, в дезинфекциращи системи и съоръжения и нямаше никаква заплаха от разпространяване на Covid-19, безапелационен е Павлин Косев. Според него и през есенно-зимния сезон браншът ще съумее да резервира положителните практики и няма да има заплаха от пик на разпространяването на вируси. За първа година нямахме и дефицит на личен състав, защото поради сложното начало на сезона притежатели на хотели и заведения избраха да разчитат на по-малко хора, само че с потвърдени качества. По този метод си усъвършенстваха и разноските.

“Въпреки сложния сезон някои хотели във Варна приближиха резултатите от предходната година “, акцентира Косев.

Ситуацията от това лято в действителност ни научи по какъв начин да усъвършенстваме бизнеса си и с по-малко хора да предложим същото и даже по-високо качество на продукта, изясни ръководителят на варненската конструкция на БХРА. Така при доста по-малко доходи, само че и доста свити разноски, някои хотели във Варна съумяха да прибижат резултатите от 2019 година, акцентира той.

За да даде опция на бизнеса да се запознае с новите и сполучливи модели на работа в туризма по време на пандемия от Covid-19 Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите провежда Експо и конференция. Събитието ще се организира от 18-ти до 20-ти ноември в хотел и казино “Черно море " във Варна.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР