Глобалната млечна индустрия се променя като сред смутителите е конкуренцията

...
Глобалната млечна индустрия се променя като сред смутителите е конкуренцията
Коментари Харесай

„Синтетичното мляко“, направено без крави, се е засилило към рафтовете

Глобалната млечна промишленост се трансформира като измежду смутителите е конкуренцията от хранителни други възможности, които не са създадени от животни – в това число евентуалните провокации, подбудени от.

То не изисква крави или други животни, само че има същия биохимичен състав като животинското мляко. Отглежда се благодарение на нова техника, известна като „ прецизна ферментация “, с която се създава биомаса, култивирана от кафези.

 Soy milk (2)

Соевото мляко е друга опция

Също по този начин в Австралия, компанията All G Foods този месец съумя да събере 25 милиона австралийски $, с цел да форсира производството на своето синтетично мляко. В рамките на 7 години компанията желае нейния артикул да бъде по-евтин от кравето мляко.

Ако промишлеността за синтетично мляко успее да реализира тази целева цена на всички места, капацитетът за постепенно западане на млечната индустрия е огромен. Това може да насочи човечеството по-далеч от обичайното отглеждане на животни – към радикално разнообразни хранителни системи.

Според отчет от 2019 година за бъдещето на млечните артикули, до 2030 година промишлеността за прецизна ферментация в Съединени американски щати ще сътвори минимум 700 000 работни места.

И в случай че синтетичното мляко успее да размени млечните артикули като съставна част в промишления бранш за преправка на храни, това може да съставлява доста предизвикателство за фирмите, които създават мляко на прахуляк за пазара.

Някои обичайни млечни компании също се причисляват към синтетиката. Например, австралийската млечна кооперация Norco поддържа плана Eden Brew, а новозеландската млечна кооперация Fonterra предходната седмица разгласи взаимно дружество за създаване и комерсиализиране на „ протеини, получени посредством ферментация със свойства, сходни на млечни артикули. “

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР